Sunday, July 17, 2011

review : panaflex vs salonpas

Views
sejak aku dilanda sakit belakang yang semakin menjadi2 ni, aku nak le memberi pendapat berkaitan dengan barangan kesihatan...ahaks...dan rasa2nya, aku memang layak memberi komen sebegini sebab aku pengguna barangan kesihatan yang aktif...

aku nak compare panaflex dengan salonpas

harga (bintulu) : rm4.50
bilangan dalam kotak : 2 keping
saiz : lebih kurang sejengkal

harga (bintulu) : rm3.90
bilangan dalam kotak : 10 keping
saiz : lebih kurang 2inci x 3inci

aku first2 guna panaflex, lembu, sedap dipakai, tapi yang tak tahannya, bila kita banyak bergerak, patch dia tu tak bape nak lekat mana kat badan, jadik senang tercabut atau rosak...pastu, aku tukar pakai salonpas, walaupun saiz dia kecik, tapi dia kuat melekat kat badan...buatlah keje apa sekalipun, tak bergerak2 patch dia tuh, bagus...

kelegaan dia sama je, takde beza sangat, as long as dia melekat kat badan, relief pain...wat masa sekarang ni, antara panaflex ngan salonpas, aku pilih salonpas...

notakaki : bila la sakit belakang ni nak ilang....

4 comments:

Cik NurulZaty said...

awat smp sakit belakang?
akak men agkat berat ehh? hehe

therosputih said...

zaty
ntahla, aku pun tatau nape bleh sakit belakang, dah berbulan dah ni...sakit tu selalu menyerang...kurang kalsium kot kan farmasis in the future?

Enh Ear said...

ain... aku nk syor kan sesuatu.. sbb.. "kawan" aku yg mcm ko tu.. dah okay sikit sakit belakng.. byk kes sleepdisk yg guna dah ok.. ko kn tak suka msg.. hihih.. patut lah tak ls msg aku

therosputih said...

enhear
sleepdisk? mcm mana rupa tu? nnti aku msg kau eh...hehehe