Wednesday, November 7, 2012

list to be eaten

Views
tajuk entry tak leh blah...macam besar sangat perot nih nak sumbat macam2...baru makan sepinggan nasik, dah mengah carik nafas...tapi, aku tak kira sume tu...

ari ni ari rabu, dan esok khamis, lusa jumaat...tulat, sabtu...yiehaaaa...balik semenanjung...

tak sabar nak balik semenanjung sebab nak makan macam2 jenis makanan yang dah lama dah aku pendam nak makan...ni adalah antara list aku...hihihi

1. tomyam
2. sate + kuah kacang + nasi impit
3. nasi kerabu
4. nasi kukus
5. keropok lekor goreng
6. mempelam
7. popia
8. tapai ubi
9. char kuew teow
10. masakan ibu terchenta

errr...sebenarnya banyak lagi, tp cukuplah sekadar list 10 je dulu, sebab takut nanti list punya list, tak tercapai dek mulutku je...sume makanan ni takde kat sini, even kalau ada pun, rasanya tak sama dengan apa yang aku idamkan...

actually, tomyam tuh...ari tu, masa aku kat kk, ada aku order tomyam, rasanya bolehla, tapi tetap takleh lawan tomyam kat kampung halaman ku, kelantan bumi tersayang...hehehe

notakaki : mood balik kampung dan nak pulun makan2 membuak2

16 comments:

Dikbi Kamaruddin said...

isk3x...byknyer list.. ni maknyer ke atau anaknyer yg nak mkn?? hihi

CikNana said...

bah..biasala tu..mengidam.hehe

therosputih said...

dikbi kamaruddin
hihihi...kompem dah ni selera mak dia je nih....baby tak de kena mengena...

therosputih said...

ciknana
hehehe...guna alasan mengidam untuk makan sume benda tuh...tapi, serius, memang rasa nak makan sume tu...

JaSSNaNi said...

Selamat pagi mak buyong.. :P wahhh list panjang.. tu baru yg dlm pale otak.. blom yg nampak ngan mata kan.. kang bertambah lagi 10.. hahahaha.. :P so far skrg saya dah tak ngidam.. tapi bila nampak makanan je semua nak.. tak leh tengok JJCM.. sbb sure nak terjah sama.. :P so JJCM buka tv lain.. nanti tak pasal2.. cendol pun boleh saya nak cari yg ikram makan.. adoiiii..

therosputih said...

jassnani
hihihi...haah, dah nampak makanan depan mata, sume benda nak try, padahal sebelum ni bukan berminat mana pun....nnti baby kenan dengan ikram kang...masalahnya, JJCM tu, ikram tu, dia makan sangatlah mengujakan kita yang nengok...sapa bulih tahan maaa...

adyna said...

nie mengidam yang kat dlam ke yg kat luar nie :)

therosputih said...

adyna
berdasarkan list yang berjela tuh, kompem yang kat luar nih, yang kat dalam tu sekadar alasan besar punya...hihihihi

Deqla manjew said...

blk semenanjung kat mana dear? boleh la jmpe deqla ni..hihi

therosputih said...

deqla manjew
saya asal kelantan....blh je kalau terkebetulan singgah area yang sama...boleh lepak2 makan...ekekeke...dlm pale otak ni tau nak makan je...

deqla area mana..?

ayut said...

bile nk blik ye ni kak?list dh bt nnt lg kempunan sbb tak tahu blik bile...bhya gak tu

therosputih said...

ayut
dah tak lama dah, hihi...flight ari sabtu...

ayut said...

wah..ari sabtu ea...nice~ jom balik kampung!!! ^___^

therosputih said...

ayut
hehehe...jom teman akak makan makan dan makan...wakakaka...

mi$$ch0c0laTe said...

mengidam ke nie :)

therosputih said...

mi$$ch0c0laTe
hehehe...terlebih mengidam sudah nih...