Wednesday, November 7, 2012

oh my lunch

Views
copy tajuk dari latest entry cik farah kita, ekekeke...

baru pagi tadi bersungut nak makan nasik kerabu 
*sambil membayangkan nasiknya yang berwarna biru, ada telur masin, ada ulam2

tup2 tadi tengah hari...owh my lunch sungguhlah gini gak...terkebetulan semata2...memang tak cakap ngan sesape pun nak makan nasik kerabu, sebab hajat hati memang nak tunggu balik kelate dulu, dan redah nasik kerabu jual kat pasar malam area rumah aku...memang superb la nasik kerabu akak tuh...


hihi...kantoi tak masak ini ari kan...tapau sajerk...

tapi kan, kelakar la tengok nasi kerabu nih, sebab...cer tengok cara dia serve sambal tumis dia...aku dah siap buat anak panah lagi tuh...

bungkus macam aiskrim tu kan, hihihi

alhamdulillah...licin...kenyang tengah ari nih...

notakaki : pencuci mulut aiskrim, ngadap la kau satu bekas tuh...

16 comments:

CikNana said...

wah,,sedap bah pulaaa...

therosputih said...

ciknana
sedap woo....kalau 2 bungkus tadi tu pun habis gamaknya...

DAIRI FARISHA said...

sedap! sambal dibungkus special.. :)

JaSSNaNi said...

terguda dengan tajuk tu..
terguda gak dengan lunch menu tu.. uwaaaa.. suka ikan goreng tepung..
sambaltu mmg nampak uniq.. mcm eskrem malaysia.. :D

therosputih said...

dairi farisha
hehe...memang sangat spesel la menu lunch ari nih...

therosputih said...

jassnani
aiskrim malaysia....takleh bayang sambal tu letak dalam freeze dan bekukan...jadik aiskrim sambal...hehehe...takmo bayang takmo...

Deqla manjew said...

eh budu ke yg mcm eskem tu? haha..sedapnyee..byk lak budunya...

therosputih said...

deqla manjew
itu bukan budu tu, tapi sambal tumis...kaler gelap sket...kalau budu banyak tu, mati kena darah tinggi la pas makan nasi kerabu nih...hehehehe...nasi kerabu sini jarang la letak budu, maybe sebab bukan makan dorang...kena balik kelate carik yang betul2 original recipe punya...

JaSSNaNi said...

jangan ler letak sambal.. letak air milo ke.. cendol ke.. bekukan.. perghhh.. sedapp.. :P

therosputih said...

jassnani
hihihi...bila dua mak buyong bercerita pasal makanan, mmg takkan habis...saje je ni bikin kecur mulut nih...mmmm...sedapnya aiskrim milo...=p

Dikbi Kamaruddin said...

bestnyer nasi kerabu...dah lama tak makan..

therosputih said...

dikbi kamaruddin
nasi kerabu di semenanjung lagi best, tambah2 best yang jual kat area2 u tu kan...makanan time belajar adalah paling sedap...

ayut said...

ehhhh...terbek la dy serves sambal tu...hahaha..daya tarikan jgk tu :)

therosputih said...

ayut
hihihi...menarik kan? kelakar pun ada jugak...

Ain Dzaya said...

hahaha..kreatip sungguh penjual buat gitu....

therosputih said...

ain dzaya
terlebih kreatip dah tu namanya tu...heheheh...