Saturday, December 15, 2012

budu + durian + durian = heaven

Views
jaga2 ye bila mana mak buyong ni bercerita tentang makanan...hahahaha

kegilaan aku terhadap makanan memang tidak dapat dibendung lagi sejak dua tiga menjak nih...macamla sebelum ni pun dapat dibendung kan...ahaks...

semalam, tengah hari, pas solat jumaat, ada gathering dan makan2 dekat umah nenek belah ayah aku, actually kena pakat2la masak, tapi mak aku cakap tak payah, biar dia je yang pergi...hehehe...okay, aku pergi makan je lah nanti...

sampai je umah sana, dah ready dah, perot memang kaw2 punya kosong punyalah...tengok menu...perghhhh...peberet seyh....

sotong goreng
gulai daging dengan mumbang (menu ni ada kat kelantan je kot)
siakap masam manis
ayam goreng
budu + durian
ulam

punyala meriah, tapi aku nampak budu ngan ulam je...peberet tuh...

mula2 amek nasik sket je, bajet malu2 ah nak makan kan, pastu plak makan bersila, adeh...acanne mak buyong kau nih nak stabilkan diri makan sambil duduk gitu...tapi buat2 stabil je lah...nak makan punya pasal...

amek ayam goreng, ulam, budu, santap time...ssshhhhh....diam2...

lagi tingal sesuap dua nak habis sepinggan, order nasik tambah...ecewah...episod makan pun bermula2...kali nih, dia punya tambah, lagi banyak dari nasik masa amek awal2 tadi...kahkahkah...hamek kau...

tambah lagik...hah...hamek kau...2 kali tambah...tambah kali nih, lebih sket dari nasik amek awal2 tadi...so...cer kira bape pinggan aku makan? dah tu...diam2 je lah...tak payah cakap kuat2 bape pinggan total sume...ngeh3

notakaki : balik umah, lagi 2 inci nak tido, berat bebenor mata nih...kenyang punya pasal...wah...heaven sungguh makan tengah hari begitu...budu oh budu...

18 comments:

fatin amalina husna said...

tudiaa..haha..sakan kak..
xpaa..makan utk dua org punya pasal..=D

x pernah mkn budu..
and mumbang??

Nana Hashim said...

sy pun gile budu...skali ngn cili padi..mmg trbaikkk

Dikbi Kamaruddin said...

mak aii..kecur ayaq liuq dah ni...sedapnye...budu??? mmg best

Dunia Wilma said...

Wilma tak pernah makan budu ^_^
Kawan cakap sedap...

ayut said...

wah,...mnmbah kemain...huhuhu.nikmat yer...

Deqla manjew said...

yg simple mcm tu la sdp kan.. suka budu gak.. hihi.. :)

Eca Dwinky Asha said...

pena sekali makan budu.xkena dgn tekak.hehehe.....tpi ada feveret eca...sotong goreng :P


btw,menang something disini,jom cek ye ::

http://www.ecadwinkyasha.com/2012/12/blogger-blogger-ini-perlu-menyerah-diri.html

Hidayatul Afzam said...

jemput join GA sy :) http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html


Jangan lupa join mereka juga : TOPUP RM100
& KENALI KAWAN BAIK

therosputih said...

fatin amalina husna
mumbang? tak pernah dengar eh...hehehe...ia adalah tempurung kelapa muda yang memang sangat muda tuh...

therosputih said...

nana hashim
oppss...jangan lupa, letak isi durian sket...perghhh...

bleh makan satu meja nih...ekekeke

therosputih said...

dikbi kamaruddin
hehehe...memang harus wajib kecur...bagi mereka yang suka budu...yang tak makan budu, kompem...senyap je lah kan...hehe

therosputih said...

dunia wilma
apa lagi...bila nak try rasa?

therosputih said...

ayut
hehehe...kemain lagi menambah...sesi ternak badan betoila...

therosputih said...

deqla manjew
hehehe...simple buat besssttttt sangat kan...hikhikhik

therosputih said...

eca
alhamdulillah...rezeki saya...=)

tak semua orang suka makan budu nih, tapi takpe...satu malaysia punya lauk...hehehe

therosputih said...

hidayatul afzam
insyaallah ye sis...

adyna said...

budu tue sedap kan :)

therosputih said...

kak adyna
bagi yang suka makan budu, mestila akan cakap sedap...tapi bagi mereka yang tak suka budu, mesti akan cakap tak sedaaappp...

oleh itu, selaku penggemar budu, ain akan cakap....sedap sangat...hehehehe