Monday, December 31, 2012

di sebalik seorang lelaki

Views
entry asal di sini

depan TV channel AXN umah mak mentua

didi : dah buang pampers anak ker?

dadu : ..........

didi : dan buang pampers anak ker?

dadu : ...........

didi : dan buang pampers anak ker?

dadu : ...........

didi : dah buang pampers anak ker? sambil cuit ngan kaki sebab mak mentua ada sama kena control volume ...

dadu : dah...

sapa tak geram..kalau cakap awal2 kan senang..nak tunggu jawapan punya susah..mata dok kena gam depan tv.....

tadi sambil2 bace entry kawan2 blogger, terjah sana, terjah sini, internet pun, nak kata okay tak okay sangat la, tp bolehla terjah blog kengkawan kan...dapat la aku menjana pengetahuan sekejap...hehehe...okeh...aku tertarik sangat nak share pasal isu berkaitan lelaki nih...

pasal konsentrasi atau senang cakap kemampuan seorang lelaki

ari tu, aku ada dgr rancangan bual bicara fadilah kamsah dari radio, pasal apa tah, dah lupa, tapi yang aku takleh lupa adalah ayat dia yang ini

lelaki hanya boleh buat satu kerja pada sesuatu masa, tak macam orang perempuan yang boleh buat macam2 jenis kerja pada sesuatu masa

habis tu, adakah lelaki akan terlepas dari terkena sebarang tindakan kalau dia tidak melaksanakan kerja yang telah diarahkan berdasarkan pernyataan di atas?

notakaki : selalu sentap hati ulam jantung dengan kes2 konsentrasi lelaki nih

b (lelaki) : awak duduk sini, biar saya ambilkan payung, hujan ni
a (perempuan) : mmmm...tak payah payung, dekat je ni dengan kereta, lagipun tak berbaloi nak berpayung...awak bawakkan je barang ni masuk kete...okay, 1...2...3... pergi masuk kete cepat...

b berlari ke kereta sambil bawak barang, diikuti a berlari2 anak masuk kete...nampak b masukkan barang dalam kete, dan keluarkan payung nak pegi ambik a...bila nampak a dah ada dalam kete,

b : hishh...orang nak ambikkan payung untuk dia (dengan nada marah)
a : aik...bukan tadi dah cakap ke tak payah ambikkan payung?
b : tak de pun
a : ??????

7 comments:

BoNDa.... said...

sometimes they wanted to show us how perfect they are....but sometimes they make us very anger.....

therosputih said...

bonda
show how perfect they are? hmmm...nice opinion bonda, terima kasih...=)

Farah Waheda Wahid said...

lelaki? ermmm.... kadang2 diaorang blur sebab fikiran banyak menerawang... and it's true la yunk...memang lelaki selalunya buat one thing at a time... kita ni perempuan... memang multitasker... ngee he he he... ^_^

therosputih said...

farah waheda wahid
tau dah perempuan ni lebih multitasker orangnya, tapi janganlah melampau sangat wahai lelaki oi...kena sentiasa kekal cergas dan aktif...wah...hehehe

Eca Dwinky Asha said...

lelaki....nk tunjuk prihatin..kita jak ne selalu jual mahalkan.hahaha :P

therosputih said...

eca
mungkin jugak kan, habis tu...kalau tak jual mahal, asik jual murah je, kang ada yang bosan plak nanti kan...hihihi...bersederhana je lah lebih baik...hehehe

Intan Akma said...

saya paling tak bercerita dengan hubby time dia tengok TV or godek hp.tanyalah banyak kali senyap jer..tak pon org tnye laen dia jwb laen..nampak sangat tak amik kesah..sakit ati tau