Friday, December 7, 2012

durian dan seorang mak buyong

Views
alhamdulillah, dah hampir seminggu dah balik kampung sendiri...dan merasa masakan ibu...owh...indahnya dunia...

cuti sekolah, dah nak masuk sebulan dah, meanings...dah hampir sebulan jugakla aku payah bebenor nak jumpa internet, kalau jumpa pun sekejap2 je, tak menyempat nak hupdate, nak terjah blog kengkawan yang lain...hajat hati nak terjah mudah dan cepat bebenor terbantut dek ekoran asik loading je memanjang...page nya tak kuar2 pun, kalau kuar pun, separuh je boleh view, yang lain error...adoiyainyapun...

ari ni, sempat hupdate, dah lama tak cite pasal diri yang semakin lebar baik dari depan sisi mahupn belakang comel nih...

nak cerita pasal last week, pegi check baby dan mamanya...alkisah...3 ari sebelum tu, memang ari aku bantai durian sedunia...memang bukan setakat makan yang biasa2 nih, tapi memang aku melantak punya la...dah lama tak hadap durian kampung sedap...sedap sangat makan, sampai tak hengat dunia...akibatnya...dari paras gula yang normal, naik mencanak...

test ari tu, hamek kau...11.4 hokey..perghhh....nurse2 kat situ dah start dah, aku tau dorang nak bebel, tapi sebab memandangkan ayah aku keje kat situ, so, dorang cover2 la sket nak bebel tu jadik sindiran2 manja je...hahaha...okay, aku tahu, tu memang salah aku...

pas mengalami trauma gula dalam darah naik, doktor sket lagi nak declared aku sebagai penghidap kencing manis, balik je klinik tu, terus aku slow dah....makan durian pun, itu ari sekali je, itupun selepas aku mengalami mimpi dan mengigau makan durian 3 kali berturut2...

notakaki : tengah mendietkan diri dan menjaga paras gula agar berada di paras yang selamat

6 comments:

Nana Hashim said...

pekena durian mmg heaven kan?tp kena jaga2..tggi jgk bacaan tu..ni yg cik misi nk marah ni... :p

BoNDa.... said...

tinggi tue.bahaya tue.....huhuhu

adyna said...

uiks jangan makan byk sgt ain ;)

therosputih said...

nana hashim
alamak...cik misis...jangan marah...tengah mengawal pemakanan dahla ni...

therosputih said...

bonda
aah...tinggi kan...aish...kena jaga dah ni...

therosputih said...

kak adyna
tak makan dah akak...jeling2 je...