Monday, December 31, 2012

tahun baru, prestasi makin menurun

Views
alang2 esok dah nak masuk ari baru, bulan baru, tahun baru...ramai dah pasang azam baru kan...tadi sambil2 terjah blog sendiri, terperasan sesuatu kat sidebar blog nih...

sehingga tengah ari (12.12pm) 311212

angka yang dalam kurungan tu menggambarkan jumlah entry yang dihupload bagi 4 tahun blog ini beroperasi...perasan sesuatu tak?

angka itu makin berkurangan, baru mula rasa hampeh kat diri sendiri...apakessss nih...

447 --> 429 --> 355 --> 206

pasni, taktaulah bape plak angka dia, tu tempoh berblogging selama tanpa ada anak lagi tuh, ada orang cakap, bila dah ada anak2 ni, tempoh dan masa untuk online sedikit terganggu, apatah lagi nak ngadap laptop lelama, nak hupdate blog bagai lagi...adeh...lemah semangat aku nih...

tahun pertama therosputih - 2009
masa tu tengah belajar lagi, jadik, banyak masa nak hupdate blog, asal online je hupdate, asal online je, hupdate...masa tu plak, ada banyak kecelaruan identiti...hakhakhak

tahun kedua therosputih - 2010
awal tahun sebok dengan praktikal, pas habis belajar, tak buat apa2, so, duk umah je lah...selalu ngadap laptop je, sambil ngait pun, ngadap laptop...

tahun ketiga therosputih - 2011
awal tahun, dah mula start keje...dah mula sebok dan penat dengan kerja, jadik, masa untuk online itu adalah sangat terhad...tambah2 internetnya slow je manjang, nak online pun hilang, bila dapat online, time tu la hupdate nya...

tahun keempat therosputih - 2012
tahun keempat, yakni tahun ni lah kan, aku banyak cuti sakit, macam2 jenis sakit, sakit tu, sakit ni, broadband pun, kadang slow, kadang takleh connect langsung...masalah sungguh...awal2 tahun, memang aku ngaku jarang dapat hupdate...bila dah pindah ke sabah, pakai streamyx yang heaven itu...hihihi...ditambah2 plak aku duk umah je kan, sejak cuti sakit tu, lagi lah...layan blog je...tp bila cuti sekolah hujung tahunnya nih, dah mula kureng sebab susah nak dapat tenet...turun naik turun naik aktif blog tahun ni...

bakal menginjak tahun kelima therosputih - 2013, aku taktau nak ramal apa pencapaian therosputih pasni...aku doakan yang terbaik2 dan sentiasa bertuah hendaknya...hahaha...supaya bila join contest ka, ga ka, luckdraw ka, nama therosputih nih naik sokmo...hah...tu dia...

notakaki : selamat tinggal tahun 2012 yang penuh dengan suka duka, memulakan tahun 2013 dengan perasaan baru setelah ditinggalkan

4 comments:

adyna said...

dah naik ain..ain menang wang tunai rm20 sebab top 1 komentar.. nnt bagi no act n detail peribadi ek..ke nooradina@gmail.com

therosputih said...

kak adyna
hakhakhak...baru je buh manderam, naik dah namanya? hihihi...ain dah email eh akak...=)

mawar berduri said...

wah mula berblog tahun 2009..dah lama jugak ek..

Tampawan said...

hahahahahahahah