Monday, December 10, 2012

terawang-awangan

Views
alhamdulillah, minggu ni masuk minggu ke 31 baby mama ni membesar dalam perot mamanya yang makin hari makin comel boolat nih...dah nak masuk 8 bulan kan...dan dah nak masuk tempoh berjaga2 sebab anything can happen dah pasni...actually, dari minggu ke 28 lagi kena berjaga2...

masuk minggu ke 28, aku dah mula mengira bape kali baby kick, untuk rekod semasa...bila mengira tempoh dan saat2 mendatang nih, teringat aku pada perbincangan aku dan doktor before nih...

doktor ram
kita akan bincang keadaan awak ni dengan doktor pakar dari bahagian OnG untuk capai kata sepakat tentang kandungan awak...
1. mungkin awak akan dimasukkan ke dalam wad bila mana kandungan cecah 28 minggu untuk pemantauan bersama sehinggalah awak capai tarikh sebenar untuk bersalin
2. mungkin kandungan awak ini akan diteruskan sehingga cecah 28-30 minggu, then kita akan proceed dengan operation, biar baby membesar di dalam inkubator
3. yang pasti, rasanya awak tidak akan dibenarkan melahirkan baby secara normal, semuanya akan diuruskan oleh pihak OnG selepas awak berbincangan dengan mereka

hmmmm....macam2 bermain dalam kepala ni sebenarnya...takut, tak sabar, gembira, cuak, dan macam2 lagi sebab dalam kes aku nih, everything needs to be considered...

yang terbaiknya, aku tak pergi jumpa mana2 doktor lagi nih, baik doktor ortho mahupun OnG sebab aku bosan, dan taknak kecamukkan lagi pelbagai possibilities yang akan dorang bagi kat aku...hahahaha....takdelah, itu statement tak sayang diri namanya tu...

actually, ari tu dah consult untuk dapatkan tarikh temujanji, aku perlukan tarikh dalam masa yang terdekat, tapi hampeh...sume jabatan bussy dan taknak terima pesakit macam aku buat masa terdekat nih...apakesss...padat sangatkah jadualnya? aish....

makin lama disimpan makinla kelam kabut dibuatnya nanti bila dah sampai masanya nanti...

kawan2 sekalian, doakan aku selamat dan baby pun selamat hendaknya...dipermudahkan segalanya...insyaallah...

notakaki : sendirian mengharungi cubaan dan dugaan, tabahkan hati, gagahkan kaki

8 comments:

saifudin said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

Lady Ya-alif-nuN said...

nt ain bersalin dekat mne?? ain masuk skola lg ke???

moga selamat semuanya...

therosputih said...

saifuddin
terima kasih di atas kata2 semangat itu...=)

therosputih said...

yan
insyaallah perancangan bersalin di kelantan, dah tak balik sekolah dah, cuti sampai habis cuti bersalin nanti...

semoga dipermudahkan segalanya...

FaLya said...

kelantan? kat mana?Fatin tggl klntn,bolehla jenguk2 klau dekathee

lma xdtg sini,teringin nak tau khbr akak dgn baby,,semoga sihat dan slmt bersalin kak..:)

therosputih said...

falya
kelantan kat bachok...wah...bolehla jumpa, buat gathering sesama blogger...rogger2 la...tengah cuti nih, boleh jumpa...=)

ayut said...

jap2x..sekolah?blaja lg ke?kandungan ad mslah ea..apa pon moga selamat dua2x ye nnt...doa byk2x moga dipermudahkan..

therosputih said...

ayut
tiap2 ari masih belajar...hehehe...dah kerja sis...mengajar...

hope sesangat dipermudahkan segalanya...insyaallah...