Tuesday, March 8, 2011

aku dah rotan, ada berani mau lawan ka?

Views
selepas insiden aku dibambu oleh students yang tak bape nak ada nilai2 moral, aku rasa aku perlu ada sesuatu untuk aku jadikan senjata...alah...setakat rotan sebesar jari kelingking, apalah sangat...habis tu, takkan aku nak batang penyapu kot kan...agak2 ah sket bro...

nak lawan aku lagi? siapla korang!!!

masa aku kena bambu itu ari, aku terfikir nak bawak bodyguard masuk kelas, suh dia jaga pintu kelas, depan ngan belakang, belum lagi bodyguard sebelah kiri ngan kanan aku...smpai gitu sekalik plan aku sejak beberapa kali kena kes mcm ni....aku tensen dan pada masa yang sama, agak takut la jugak...sbb students aku besar2, lg besar dari aku, kalu sorang pegang aku pun dah cukup dah aku, setakat kudrat aku, apalah sangat...aih...ni yang nak menuntut ilmu kebal nih, sekalik jentik, bertaburan bulu idung, tu belum gigi..huh!!!

semalam, aku masuk kelas, first time bawak rotan, satu perkembangan positif yang dapat aku tgk, keadaan lebih terkawal, senyap, pastu students pun duduk buat keje je...adakah disebabkan rotan atau mmg dorang ada kesedaran nak ujian, dlm mood nak ujian le katakan...

kelas yang betul2 mencabar kewarasan dan keimanan aku, belum masuk lagi..aih...tataulah tu dorang mcm mana, sekalik dorang tak heran, mati katak aku le kejap lagi...aih...degil2 budak zaman sekarang ni...kalu setakat degil, aku boleh terima lagi, tp ni, kurang hajar, pastu plak boleh membahayakan nyawa guru sendiri...itu yang wat aku cuak....

notakaki : nak masuk kelas mcm nak gi berperang

6 comments:

white rose said...

wow...hebat laa adik akak ni...
kekeke...

larat bawak rotan je kan...

larat tak nak rotan nanti?

akak ape yg ade dpn mate, tu la akak gunakan...

hahaha...

p/s: cuba amalkan slps solat berdoa supaya pintu hati anak2 pelajar mu mendengar kata, & setiap kali nak masuk kelas baca doa...

Yasminhamid said...

sekolah akak rotan adalah dilarang sama sekali... hu hu hu.. tapi kadang2 curi2 gak bawak..

therosputih said...

white rose
mmg itulah yang ain buat kak...tiap kali solat, doa supaya anak murid terbukak pintu ati nak belajar, nak hormat cikgu....

bawak aje rotan, tp tak rotan pun, bahaya...nnti dorang report sama mak ayah, ada y kena serang kekgi...

nak jugak sblm start kelas, baca doa, tp sume non muslim...dah suh baca doa ikut agama masing2, tp dorang buat bodoh je...apa kess....

therosputih said...

yasminhamid
nasibla sekolah ain tak larang bawak sume tu, cuma kena ati2 je lah, bawak, tp takleh merotan students sesuke ati...

Semarak Api said...

sek menengah ke beb?hmm..budak2 kalo dah xde mnt blaja susah jgk ek mau lentur..huhu..gud lak beb!

therosputih said...

semarak api
sek menengah beb...tak payah lentur2 lah, patahkan terus...hahaha