Friday, March 25, 2011

layan blues jiwang itu adalah wajib bagi aku

Views
sape tak kenal aku mmg akan terkejut dan perkara pertama akan dia label aku adalah, aku minah jiwang melampau tp aku ok je...hahaha

nak buat mcm mana, sejak aku kecik lagi, aku dah membesar ngan lagu2 jiwang karat meleleh-leleh ni...idola aku, tak lain tak bukan jamal abdillah, iklim, ukays...tak main ah lagu saku tiga kupang, tak pun enjit2 semut ni, tak main sume tu bro...lagu wajib kekasih awal dan akhir, suci dalam debu, bila diri disayangi, ah...pendek kata, mcm2 lagi...nak list kat sini mcm kejenuhan la plak korang nak membacanya kan...tak yah nak geleng2 pale, aku dah tau dah, dah telek dalam air sakti delima pusaka dah tadi...hohoho...

okeh, berbalik kepada tajuk entry di atas...jadi tersangatlah tidak heran kalu aku layan blues jiwang tu kan? huh...tak kiralah aku ngah mood sedih ka, marah ka, gumbira ka, mmg akan totap den layan lagu sebegitu...abg aku tak suke kau tau, dia siap kutuk aku kaw2 lagik....teman sekutuk dia, tak lain tak bukan, akak aku sendiri ler...hampeh la depa tu kan...kutuk aku je kerojenya...tp ada aku kesah? kompemla idok...huahuahua

sebelum aku zaman belajar kat ipt, takde lah ada geng mana nak dgr lagu2 cenggini, tp pas dah berjalan jauh, orang cakap, banyak berjalan, luas pengalaman...masa kat ipt la, aku jumpe ramai spesis yang sama ngan aku, sharing the same song, sharing the same interest....wah...sangatla heaven kan...rupe2nya, sepah2 tepi jalan je peminat lagu2 tangkap leleh gini...nape mase aku kecik2 lu tak de pun jumpe kengkawan sebaya yang minat lagu2 gini? heran aku...tp bila dah besar, cam ramai lak kan...hehehe...bagus2...perkembangan positif namanya tuh...

teringat kenangan masa aku darjah 4, cikgu muzik aku suh tetiap sorang nyanyi lagu sempena persembahan muzik kelas, kengkawan aku sume bantai lagu yang seangkatan ngan budak umo saploh tahun lah...aku? hahaha...kasik gelak lu....korang nak tau aku nyanyi lagu apa?

aku nyanyi lagu......PENGHUJUNG RINDU...terkejut berok gaklah cikgu muzik aku time tu...nak buek camno, dah jiwo aku lagu tu...terimo ajolah...jangan banyak songeh...tp yang aku menyirap darah time tu, leh plak kawan aku tanya aku, "lagu apa tu, tak pernah dgr pun"...aku rasa nak sekeh2 je pale dia time tu, kalu kata aku tak pandai nyanyi, aku tak sentap mana pun, tp dia bleh cakap tak pernah dgr tu yang aku menyirap tuh...huh...nasib la kecik lagi time tu, suci bersih...takde semangat2 liar dalam diri...kwang3...

notakaki : bila kekasih menyingkap tabir cinta tiada terbatas dengan kata-kata

6 comments:

Yasminhamid said...

suka lagu2 uji rashid...

Cik NurulZaty said...

yeaa..kak ros jiwang

zaty pun suke jiwang2 ni..hee

Enh Ear said...

rindu nak tengok ko nanyi dengna enuh perasaan... hahhah

therosputih said...

yasminhamid
uji rashid? hahaha...suke jugak...hehehe

therosputih said...

zaty
kita kan satu spesis yang sama...hehehe

therosputih said...

enhear
nak dgr aku nyanyi azura lagi kah...hahahaha...