Tuesday, February 22, 2011

langkah baru nak bermula

Views
hari kedua mengajar...penat? tired? exhausted? speechless...!!hahaha...sabar beb sabar...life baru je nak bermula, belum panas lagi, jangan terfikir nak give up plak...teringat zaman praktikal yang sungguh azab itu...betapa aku tobat tamau jadi cikgu, tp nak buat mcm mana....desakan mereka yang di sekeliling aku mengatasi kehendak batin aku...

jadi, berdasarkan pepatah, alang2 menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan...ini dah jadi sumber periuk nasi aku, jadi keberkatan dan keikhlasan diperkatakan dengan hebatnya....sedikit sebanyak, aku harus, wajib, perlu menyukai apa yang telah aku pilih hari ini even though bukanlah mengikut kehendak aku sepenuhnya...

hari ni, kebanyakan housemate aku, yang juga sama posting ngan aku, teman susah senang aku setakat ni, bising2 ngan kelas, ngan dugaan yang mereka kena hadapi, aku diam je...pastu senyum, tumpang gelak bila dgr pengalaman mereka....pastu aku ingatkan diri aku sendiri, sabarlah ain, perjalanan kau baru je nak bermula....

 aku ni bukanlah sorang insan yang lemah, cuma aku perlukan sedikit masa untuk aku sesuaikan diri, mencari rentak, pastu nnti baru senang nak deal ngan students...

notakaki : ari ni students aku ajar 'anjing' dalam bahasa cina bermaksud diam...betul ke? risau aku, takut kena buli ngan students...

2 comments:

white rose said...

xpe ain, rilek ok...
lelama nti bole sesuaikan diri...

mcm akak ni cepat mesra alam...
takyah tggu shari 2, hari pertama dah berlagak mcm guru besar...

hahaha...

therosputih said...

white rose
hoho...baguslah...kat sini susah sket, maybe sbb perbezaan adat, jadi susah kita nak blend in ngan dorang...takes time...