Wednesday, August 5, 2009

nilai seorang kawan

Views
kita tak sedar, kita tak perasan, y kadang2 kita ni sebenarnya byk menyakitkan ati ramai org, disebabkan kita yakin sgt ngan diri sendiri, kita rasa apa y kita wat tak melukakan ati org lain, pastu mulalah syok sendiri, bahawasanya akulah kawan y paling memahami, akulah kawan y paling baik, y paling bagus, mcm2la title letak sendiri dapat...

org sekeliling diam seribu senyap, taktau nak ckp apa, kalu terasa, paham2 sendiri diam je lah, satu sebab mls nak layan, kang kalu layan kang, start dr mula2 nak wat tomyam smpai siap tmyam pun belum tentu dah setel, ntah2 dah hbs upacara terjun tangan, licin lencau pun mslh tak setel2 lagi, mcm mana tu...disebabkan mls nak start masak benda lain, jd kwn2 y lain pun diam je lah...

bila direnung, bila ditilik, tak ternilai, bukan tak ada nilai, tp tak reti nak nilai harga seorang kawan ni, compleks sgt atur caranya...saintis math pun merangkak2 nak mengira, nak terbit formula, nak derive, nak proof and segala mokniko la mcm mana nak kira harga bg seorg kawan ni, susah2...

aku ni bukan sorg saintis, bukan jua seorg puitis, apatah lagi seorg berpitis, aku sekadar aku, y punya rasa sedih, gembira, apa lg ek...byk sgt perasaan y ada...jadi, aku dpt ckp mcm ni je kawan2 aku...

"aku sayang sangat kat korang sume, apa y terlebih dan terkurang dr aku, harap korg halal lah ye, salah silap aku harap dimaafkan, aku tak reti nak ckp betapa aku berterima kasih ngan apa y tuhan bg pada aku hari ni, terima kasih kawan..."

2 comments:

adyna said...

betul tue..kdg2 berblog nie kita akan dapat jumpa kawan2 yg sama2 macam kita :)

therosputih said...

kak adyna
setuju dengan akak...dah ramai la jugak kawan yang ain jumpa tru blogging nih, ada yang best, yang tak best tu, simpan2 kan aje lah...