Saturday, August 29, 2009

siapa yang faham?

Views

jaclyn victor - bertamu di kalbu

ku genggam semilir malam
tika rembulan menyinari
lalu ku menadahkan
kata cinta dan suci
dan akan ku hembuskannya
tika malam syahdu
kerana dalamnya
kasih sedalam lautan
setinggi mentari
tak mampu digapai
oleh khayalan insani
cuma dinaluri
katakan bara melecur diri
bisa memercik jalan nan luka
dengan selasih balut pedih ngeri
tiada berpaling setia
adalah sejarah jadi saksi
bulan bintang menghangat kasih suci
kita pun terpaut dan bersatu
dalam bebayang mimpi berseri
ku layarkan asmara
di pelabuhan setia
akan ku rentangkan
sang pelangi suci
yang pastinya anggun di hati
bertamu di kalbu

therosputih : lirik lagu ni sangat dalam, i myself still calculating either i got the answer for this song or not, atau aku hanya sekadar faham apa y aku mampu gapai dek akalan biasa je...tp tu lah, first2 dgr, aku takleh nak ckp pape pun psl lirik dia, it touched me from the inside, deeper inside...ia menggambarkan betapa setianya dia pada cintanya walaupun diduga dan diuji dengan ujian y hebat, dia tetap mempertahankan cintanya y satu kerana sekali dia cinta, selamanya dia terasa...

~aku juga inginkan cintaku kepada ilahi seagung-agung cinta y bisa lahir dari hati kecilku ini~

No comments: