Tuesday, July 27, 2010

ketemu juga

Views
tatau mcm mana nak describe perasaan aku tatkala ini ayat madah2 la plak iye...aku serius okeh...sume sebab lagu kat bawah ni...aku da tak ingat da bila aku first time dgr lagu ni, y aku tau, aku kecik2 lagi time tuh, suke sgt lagu ni...pastu lama tak dgr, sekali mase kem motivasi mase spm, guna lagu ni sbg lagu temanya...aku sgt teruja okeh ngan lagu ni...

dah lama aku carik lagu ni, aku tau nyanyi, tapi aku tatau tajuk ngan penyanyi dia, mmg aku tatau...sedihnya...dulu aku ingatkan lagu hanya padamu by qiara tu lagu y aku maksudkan, upenya...takpun...sedihnya....penat da aku carik, tanya orang, sume cakap tak pernah dgr...hei...apakah aku sorg je prnh dgr lagu ni???konpius aku...

tadi petang, my sis guna tempo lagu ni nyanyi2 sumbang kat anak dia...laju aku tanya, kot2 dia tau kan...sekalik...dia cakap, penyanyi dia rahimah rahim...hah...biar betoi...rahimah rahim?? y nyanyi lagu gadis dan bunga itu??? aku admired lagu tuh okeh, dan aku tau sape itu rahimah rahim...tak sangka rahimah rahim itulah penyanyi lagu y aku minat tp tatau tajuk...sedihnya...

disebabkan aku da dapat tau sape penyanyi dia, tajuk lagu tu tak kisahla...skrg ni kan zaman tenet, aku google je lah carik...pastu search2 and aku terjumpa lagu ini...waa...excited2!!!



hanya padamu
aku meminta
sesungguhnya
kau pemurah
ampuni segala dosaku
kesejahteraan
kedamaian
keimanan
ketakwaan
pintaku darimu tuhan
selawat serta salam
buat nabi junjungan
kepada muslimin
juga muslimat
ya allah ya tuhanku
aku mendengar seruan
dan hanya kepadamu
ku beriman
keranamu aku di sini
kepadamu aku kembali
apabila tiba saatnya nanti
sehingga tiba detik itu
ku bermohon hanya darimu
engkau peliharalah diriku
dengan namamu
allah yang agung
yang pengasih
yang pengampun
kepadamu ku berlindung

walaweihh...aku sangatla gumbira ini hari...walaweihhh...thanks to my sis...hehehe...my sis ni, sejak dua tiga menjak ni, asik nyanyi je...sbb nak dodoikan anak dia, cayalah...tukar kerjaya ke sayang...wakakaka...mcm2 lagu kena nyanyik kan...hihihi...nmpak gaya, bleh jadi komposer nieh...nnti kita daftar masuk rancangan keynote ek...hihihihi

notakaki : pencarian lagu ini dengan rasminya tamat...pheww...lega...

4 comments:

JIVEBUMZ said...

nyanyi utk akak ler sekali :)

therosputih said...

meh...akak dengarkan ek...

hanya padamu aku meminta
sesungguhnya...

tak lunch lagi, patotla...hihihi

Cik Ya-Alif-Nun said...

AAAAAIIINNNNN.....
bila yan baca entry ni....
terus yan godek music folder....terus yan on lagu ni....
masa taip komen ni pon tgh dgr lagu ni....
thanks ain.......
selalu tu buat2 tak dgr je bila lagu ni keluar kat radio RIMA KLASIK NASIONAL fm....

therosputih said...

hah...tau takpe...sangatla best lagu ni...kengkadang, meremang bulu roma gak...