Tuesday, July 20, 2010

my favourite cendawan

Views
credit to tradenote for this picture

credit to cangkirbiru for this picture

hari ni kita belajar ttg sepisis cendawan y aku suke sangat makan...gmbar y first tuh, tak asing lagi, straw mushroom namanya...first time aku makan adalah dalam tomyam secret recipe seperti gmbar di bawah dan itulah titik cinta pandang pertama aku...ohh...sangat romantik...mode : tabur2 bunga sakura pleaseeee

Tom yam noodles from Secret Recipe restaurant by kanimaki.
credit to kanimaki for this picture

okeh...gambar cendawan kedua pulak, aku tatau la nama saintifik atau nama gelemor dia...y aku tau, aku panggil dia cendawan busut simple je, sbb dia hidup area2 busut sahaja...maybe sbb ada anai2, and anai2 itulah y telah menyebar spora2 itu....bila hujan, spora2 ni akan hidup, maka aku dgn bangganya makan sampai tak hengat dunia...

mak aku selalu cakap, bila cendawan ni hidup, kemungkinan besar famili y tggl kawasan tu akan murah rezeki...aku tatau la sejauh mana kebenarannya, bagi aku, keluarga aku selalu murah rezeki thank you allah sbb kami sentiasa ada makanan utk dimakan...murah lah tu kan rezekinya...

sbnrnya, ada lagi cendawan y aku suka makan smpai tak hengat dunia, tp aku saje nak highlight dua jenis cendawan ni, sbb apa? sbb aku rasa, kedua2 cendawan ni rasanya sama saja, kalau tak sama sekalipun, maybe lbh kurang je kot...in my opinion lah kan...tataulah plak korg mcm mana...

notakaki : lama tak makan cendawan busut

1 comment:

Mohd Muhaimin Radzuan said...

Blog about KameraMin and win an outdoor photoshoot worth rm400.

Send us the link to your blog post. You can send in as many entries as you like. Competition ends 31 August 2010. Winner will be announce in September 2010.

terms and conditions apply.