Wednesday, April 6, 2011

susahnya nak berkomunikasi

Views
minggu ni, gi sekolah, aku rasa sangat2 down ngan anak murid aku sume, bukan sebab kenakalan dorang yang tak dapat nak dibendung, dan bukan jugak sebab aku nympah ngan dorang, tp sbb aku sedih...tak dapat nak berkomunikasi ngan dorang...adeh....

aku : apa nama kamu?
pelajar A : (geleng2 pale)

aku : salin nota yang saya tulis kat papan hitam tu
pelajar B : hah...(geleng2 pale)

aku : dah siap salin sume, sila hantar kepada saya kembali
pelajar A, B, C, D, E, F : (no respons)

semalam...saat kemuncak bagi segala senyum tawar dan doa aku setelah sekian lama...air mata aku jatuh sebab aku sedih ngan pelajar aku...kenapa sampai mcm tu sekali mereka ni sume, tak faham mcm tu sekali...how am i going to talk with them, having a personal chat kalu dorang satu hape pun tak faham...

kekadang aku pun terfikir jugak, betul ke dorang ni tak faham bahasa melayu atau sengaja buat2 tak faham? huh....

notakaki : i'm so tired....

2 comments:

misz sheyla said...

sabar la cikgu ea.....

therosputih said...

misz sheyla
time kasih sheyla...semoga kesabaran makin hari makin bertambah...