Thursday, April 28, 2011

no susu no nasik

Views
aku ni jenis yang pagi2 breakfast minum susu anlene segelas, pastu baru bantai makan pape...ari tu jumpa doktor, dia cakap tak boleh minum susu, plain water sahaja...

setiap hari, aku akan pastikan sekurang2nya ada menu berunsurkan nasi, tapi ari tu, doktor cakap tidak dibenarkan mengambil nasi putih, nasi perang sahaja...apa ke hel...

sejak ari isnin yang lalu sehingga ke hari ini, dah 3 ari tak makan nasik, aku makan bihun, takpun kueteow...ari ni bleh tak nak makan nasik? terliur beb tgk org makan lauk sedap2...aku rindu nak makan nasik dan ayam halia yakni peberet aku...aduh...tak tahan siot tgk org sebelah makan...2 ari lepas, ada sorang hamba allah ni makan gulai telur...perghhhh...meleleh ayaq liuq aku tengok...aku bukannya suka sangat makan gulai, tp bila aku tgk lauk tu, it reminds me about my father, ayah aku kalu ada gulai telur tu, perghhh...makan bertambah2...tambah2 kalu mak aku yang masak, lagi lah dia berselera...

sebenarnya kan...aku tak pantang sangat pun...tadi pagi, dah bantai anlene segelas, semalam pun sama, bantai anlene jugak...nasik je yang pantang sekarang ni, aku baru je cadang nak order nasik ngan gulai telur mlm nnti...tp semalam bleh plak spoil muntah lagi...haduh...

kalu ari ni aku okay2 aje, aku nak makan nasik...aku tak kira...nasik putih dan gulai telur satu!!!

notakaki : sakit itu anugerah

4 comments:

Yasminhamid said...

sabar ye dik...

therosputih said...

yasminhamid
tu lah kak...papehal, kena sabar bebanyak...

isabelle said...

perghhh..minum anlene setiap hari? cayalah...
i menyenyeh2 nak abiskan segelas,apatah lagi kalo tiap hari

therosputih said...

isabelle
dulu pun macam tu jugak, lalu tepi susu pun dah buat muka loya...nak minum, tutup idung, ala2 mcm cite pak belalang minum kopi tu...

tapi pas 3,4 tahun minum anlene, okay lah, tapi still muka loya tu ada lagi...kalu nak minum, terus minum satu gelas terus, no stop2, teguk laju2...sebab tak suke susu!!! tapi kena minum, untuk kekalkan pengambilan kalsium untuk badan....(terpaksa...*pheuwww)