Wednesday, April 27, 2011

students aku kena tangkap

Views
aku gerak gi sekolah awal dari kebiasaan minggu nih, bukan sebab aku workaholic or so ever, tp sebab ada keje nak kena setel...adeh2...

tadi smpainya kat sekolah, sekitar jam 11.30 am, aku terkejut berok tengok deretan 10 budak itam orang pelajar sekolah duduk depan pejabat sekolah...aih....kenapakah? bila aku tanya kenapa kat sorang student yang memang aku biasa ngan dia, nak tau apa jawapan dia?

dia : aku kenal ke kau?
aku : (uik...apasal budak ni cakap lagu tu?) ---> konfius seketika aku

laju je aku tinggalkan budak tu, dalam ati, cuak semacam je...masuk dalam pejabat, tanya PK KO aku, kenapa ramai students duduk depan pejabat tuh...nak tau apa jawapan dia?

dia : tu ha, polis peronda yang hantarkan...mereka ditemui mabuk2 dekat depan sana, buat malu sekolah saje
aku : mabuk???

aih...mcm2 ragam betolla students aku...huh...rasa nak sepak (baca SPAK) je pale dorang nih...aih...kecik2 lagi dah buat perangai, besar seksok, ntah mcm mana lah gamaknya hai...patutla bila aku tegur tadi lalok semacam je dorang2 tu...hmmm...baru form 1, perangai dah mcm tu, nnti tahun depan? aduh....sakit pale aku menyerang balik gini....

kesudahannya, sume pelajar yang ditangkap tu diarahkan buat kerja amal sementara menunggu penjaga masing2 datang ambil dorang....sah2 balik umah nnti kena hamun ngan mak ayah masing2....iskh2....

notakaki : patutla aku ajar susah nak faham dorang ni....

4 comments:

Nadiah Sidek said...

ya Allah..baru form 1 dah reti mabuk2??

Yasminhamid said...

ini salah satu cabaran mengajar budak2 tgh membesar...

therosputih said...

nadiah sidek
tu lah...baru form 1 kot...belum lagi yang darjah 6 darjah 4...hehehe...kat sini darjah 2 pun dah tau mcm2...hisap rokok mcm makan gula2 je...so simple...

therosputih said...

yasminhamid
ni baru students kan kak? belum lagi anak sendiri...aduila....zaman sekarang...risau...(mcm mana nak kawin dan ada anak sendiri nanti nih? aih...)