Saturday, April 9, 2011

meeting marathon style

Views
ari khamis lepas, ngah aku syiok2 melukis bahan ABM untuk subjek seni aku,

cikgu ain, ni surat panggilan meeting PSK kamu, jumaat pukul 12 ye

aku yang dalam keadaan separa mamai sebab terkejut, mampu hangguk2 je kepala tanda faham

ngah syiok2 teliti butiran surat, aku dikejutkan sekali lagi oleh satu suara

cikgu ain, ini surat untuk kamu, kita ada LDP ABM pukul 12.15-1.15pm ye, kehadiran adalah wajib

ooo...LDP plak, okay...bagus2...ada LDP, nnti mesti ada benda yang bakal aku dapat dr LDP, tmbah2 untuk subjek ABM, aku manala ada pengalaman ajar subjek mcm ni...bagus2....tapi nnti mcm mana ni, takkan nak escape meeting plak...adeh...takpelah...nnti jumpa KP (ketua panitia) inform dia pasal ni, hope ada consideration...

tak lama pastu, dlm saploh minit, aku dikejutkan sekali lagi....

ha cikgu, nasib baik cikgu ada, saya terus bgtahu cikgu...esok, PSV ada meeting kat bilik seni, pukul 1.00 ye

meeting??? walaweih...ni cobaan ke betul2 ni? mcm tak percaya plak...mana satu aku nak pegi nih...nape sume nak buat time orang solat jumaat nih? aih...pelik2...

tibe2 aku teringat, dulu aku selalu tgk cite csi, setiap ari ahad, csi marathon...dlm kes aku ni, meeting marathon namanya...adeh adeh adeh....

notakaki : kalu badan aku ni bleh kerat tiga, kompem sume aku attend

2 comments:

Yasminhamid said...

inila dugaannya jadi guru..sekolah lama akak dulu...GBnya suka nor buat meeting.. seminggu ada dalam sehari dua jer tak ada meeting...itu lagi letih..

therosputih said...

yasminhamid
Gb suka meeting tu namanya...hikhikhik...nasibla GB ain tak de lah suke mana buat meeting, tp kalu ada meeting tu, dia akan pastikan sume benda dijelaskan dengan detail....pastu KP la plak amek alih...

dugaan jadi cikgu kan....hmmmm