Tuesday, April 12, 2011

hari isnin hari tak best

Views
sape setuju ngan tajuk entry aku kali ni? sape2? cuba angkat tangan? huh...

kalu dulu time sekolah, sebab aku area pantai timur yang mana ahad sekolah, ari ahad la jadik ari mangsa aku...bila dah belajar jauh sket, ari isnin ari first sekolah, ari isnin plak jadik mangsa aku...huh...la ni, bila dah keje, ari isnin jugak yang jadik mangsa aku...bak kata orang kampung aku, monday blues le katakan...

kenapa tak suka ari isnin? kenapa tak suka ari first keje dlm minggu tu? kenapa2? alah...soklan senang, bley jawab sambil makan kuih koci...sebab ari tu lah ari keje menimbun2, cuti hujung minggu memang ari cuti, dah nama pun ari cuti kan, so, BERCUTI la jawabnya...bila dah bercuti, mula la liat nak start keje, takut nak menghadapi keje yang banyak...adeh...

tapi kan, dalam tak best tak best tu, aku pernah merasa satu tempoh di mana tak sabar nak mula minggu tu, meaning...nak tempuh ari isnin, yakni masa aku kat kampus tu...hihihi...kenapa? alasan yang sangatla gedix....sebab time tu aku sekelas ngan encek leo...ngeeeee....sangatla tak sabar nak gi kelas tu, even ada kuiz, pastu takleh jawab sekalipun, den totap bersemangat, kuikuikuikui....amacam? agak2 bape bintang korang bleh bagi kat kegedixan alasan aku kat atas?

notakaki : bila la dapat gi kelas sama2 ngan encek leo lagi...agagagaga

No comments: