Friday, April 29, 2011

misi belajar buat cupcakes

Views
cupcakes.jpg
okeh, ni hanyalah gambar hiasan semata-mata
kredit to google

hehehe....kasik gelak gedix2 dulu bley tak...hehehe...

first time tgk org buat cupcakes depan2 mata...so, da dapat agak dah tahap keJAKUNan aku? hmmmm...bagus2....

sejak duk bumi bintulu ni, aku kerinduan nak makan kek, makan roti dengan jayanya....mlm ni, tetibe je sorang kawan laki aku ni, lets called him izz bukan nama sebenar bagi idea nak buat kek tak...aku dengan lajunya jawab nak nak nak....ngeeee....

tak sangka aku, aku belajar ngan dia cara buat cupcakes, sebelum ni, aku buat kek, follow instruction je, biasanya cilok resipi dari tenet...mlm ni, izz ajar aku cara buat cupcakes plak...bagus2...terasa kerdil je aku tadi depan izz....

sambil2 tolong see...aku tolong je tau izz pegang benda alah yang kacau2 tepung tu, otak aku ligat duk pasang niat nak jual cupcakes, hakhakhak....otak bisnes tol...usul aku? izz tukang buat, aku manager...perghhh....MANAGER tuh...mana ada pekerja maupun kuli batak, terus lantik jadik manager...

tadi dah rasa dah sebijik cupcake nye, yang selebihnya bagi kawan2 makan...hehehe...sedap wooo...kempunan kek punya pasal la nih....gambar? tak dapek nak tunjuk sebab tak sempat nak rakam gambar cupcakes nye, dah selamat mendarat dalam perut masing2...

nyum3....pasni cadang nak buat kek pisang...owh....my peberet....

notakaki : agak2 encek leo bantai gelakkan aku ke kasik sokongan up2 kat aku? hikhikhik

6 comments:

Yasminhamid said...

pandai makan jer... tak pandai buat.. hahahaha....

mekchu said...

kalau comel sgt, sayang nak makan.. sanggup simpan...

isabelle said...

kalo time rajin, buat la kek.tapi bukan cuppies...sebab kena ada segala gadget nak deco.
part plg malas adalah nak basuh segala kitchen utensils lps tu :P

therosputih said...

yasminhamid
haha...nak makan pun kena ada skil jugak kak, kalu tak, tak nikmat...hehehe

therosputih said...

mekchu
kalu cantik sangat, mcm mana nak makan...kesian...tapi kalu tak makan, membazir...last2, amek gambar je, pastu makan...

therosputih said...

isabelle
betul2...paling liat nak mengemas barang pas guna sume tuh...hadoila...sebab tu sentiasa ajar diri sendiri, pas guna terus basuh...jangan tangguh2...