Wednesday, May 18, 2011

hadiah hari guru

Views
hari isnin yang lepas, bersamaan ngan 16 mei 2011, di mana semua guru diraikan....

selamat hari guru kepada semua guru2 dia dunia, anda tak perlu mengajar di sekolah hanya utk dipanggil guru, asalkan anda pernah mengajar, memberi tunjuk ajar kepada sesiapa atau apa2, anda sudah layak mendapat ucapan selamat hari guru...

sekolah aku tak sambut lagi hari guru, sebab pengetua tak ada kat sekolah, lagipun pengetua sendiri da request, sambut hari guru masa dia ada, hehehe...pengetua bizi, selalu tak ada kat sekolah sebab nak kena attend majlis tu, majlis ni, tu yang dia nak bersama2 anak buah dia sambut sama2...ari sabtu nnti ada sekolah ganti, so, hari tu baru nak menyambut hari guru, baru nak bersukanekanya...adeh2...

so, ari isnin ari tu, aku mengajar macam biasa, pastu ari tu plak, aku bantai pakai kebaya merah, sangatla merah membara, habis kena panggil cikgu mak ngah, kenapa? alah...mak ngah yang merahnya mak ngah tu....aku ngaja 4 masa je ari tu, 2 masa ngan bebudak peralihan, 2 masa ngan bebudak seni...tatau nape sangatlah best ngaja ari tu, bebudak pun sporting aje...aku siap bagi komen best!! lagi kot dalam borang disiplin setiap kelas, bagus kan aku? hehehe...dah dorang bagus, aku tulis bagus, kalu buat hal, ha...memang aku tak teragak2 la nak tulis setiap satu kesalahan mereka...huh....

masa ngaja bebudak peralihan, tetibe je ada sorang student ni beriya nak bagi aku hadiah ikan guppy satu botol kecik, adalah dlm 7,8 ekor...errr...aku sebenarnya tatau ikan tu ikan apa, aku rasa ikan guppy, ikan yang kecik2 comel warna warni tu...beriya dia nak kasik kat aku, aku punyala bg banyak alasan, cikgu takde akuarium la, cikgu tak reti nak bela la...mcm2...last2, aku kena amek gak, jaga ati dia...

so, dengan ini, sempena hari guru pertama aku jadik guru, aku dapat hadiah ikan guppy....bebudak peralihan, korang kena faham, mereka ni sama je ngan budak2 umur 8,9 tahun...so, kena la layan depa cam budak2 sket...cikgu pun mcm budak2 gak la...hehehe...kena ngan jiwa aku....

sebelum keluar kelas tu, aku cakapla...kamu ni bagi ikan je ke kat cikgu, makanan ikan mana?

adeh...terpaksa la aku singgah kedai esok pagi tu sebab ikan2 aku kelaparan...

notakaki : tadi pagi check, dah tinggal 3 ekor, 5 ekor sudah mati...errr....apa aku nak buat ni?

6 comments:

Yasminhamid said...

selamat hari guru....

k_Own said...

selamat hari guru cikgu !

white rose said...

ikan tu mmg jrg dpt hidup lama la ain...

hbis tinggi seminggu je...
dia kena duk dlm akuarium...
xbole duk dlm botol je...

best la dapat ikan...
dpt ikan beso lagi best...
bole goreng...
hahaha...

therosputih said...

yasminhamid
time kasih bebanyak kak...

therosputih said...

k_own
thanks jugak ye dek non...

therosputih said...

white rose
akak...da tinggal sekor je lagi yang masih idop...adohai...

bukan setakat goreng akak, kita buat bbq sekalik...huh..sodap2...