Monday, May 2, 2011

malam yang panas

Views
semalam ngah syiok2 landing atas sofa, layan cite omputeh, aku dapat msg dr kawan aku, suh tolong tgkkan result bola, mu lawan arsenal...adeh....mencarik la aku channel mana yang dimaksudkan...time tu, tinggal lagi 7minit nak habis perlawanan, arsenal mendahului 1-0...

pastu kawan aku ni, siap bagi arahan lanjut lagi, "sila tgkkan bola tu sampai habis, nnti bagitahu apa keputusan dia"...adeh...terpaksala aku melayankan diri tgk bola tu...lagipun, bukan lama pun, dah nak habis dah pun....alkisah...tgklah aku owen pakai jersi no 7, tendang bola sana, tendang bola sini, pastu si apa tah ke namanya, lupa plak aku...pastu.....

sedar2, dah kul 2pagi...mampos...aku dah tertido...bola ke mana, keputusan ke mana...apa aku nak jawab kat kawan aku nih, alah...bgtau je lah perkara yang sebenarnya kan...selamba je aku gitau, "sorilah beb, aku tertido"

baru tgk bola tak sampai 5minit, aku dah karam di lautan...apa lah perangai...hakhakhak...cean kawan aku...aku terjaga semalam tu pun sebab aku mengalami kepanasan yang agak teruk...kipas dah no 5, masih panas2 lagi...nak buat mcm mana eh...aku pun bukak peti sejuk, minum air...huh...lega sket...pastu amek air sapu2 kat muka, kat tangan, kat leher, pastu sambung tido...pusing kiri, pusing kanan....tetap takleh tido, masih panas...last2, aku bantai tido atas simen...huh...hamek kau, smpai kul5 pagi tido atas simen, pastu terjaga lagi sekali, naik tido atas sofa plak...

heran betul aku kenapalah panas sangat semalam...bangun pagi ni, aku sentuh pale, panas...aih...aku demam upenya...

notakaki : baik panas atas dunia dari panas kat akhirat...renung2kan...

No comments: