Sunday, May 8, 2011

saya sayang ibu ayah saya, kamu?

Views
ramai dah blogger, status kat fb yang wish selamat hari ibu kepada ibu masing2....sume orang ada ibu kan, ada ayah...sebab takde ibu, takde ayah, mcm mana korang boleh lahir kat dunia nih...

students aku, bila aku cakap psl ada ibu ayah, korang tau dorang jawab apa? dorang takde ibu ayah, dorang lahir dari pokok buluh, ada jugak yang cakap lahir dari pokok pisang...huh...aku pun terus bagi hadia kat depa sume, aku pusing2 pale dorang...ada ke jawab lagu tu...huh...

aku sebenarnya tak suka nak wish hari ibu ka, hari bapa ka, hari guru ka ada certain sambutan tu sebab bagi aku setiap ari adalah hari ibu, setiap hari adalah hari bapa, setiap hari adalah hari guru...tapi aku takmolah ketinggalan nak termasuk dalam list mereka yang mengucapkan sambutan hari2 mcm ni, so...

kepada ma, selamat hari ibu, tulus ikhlas dari anakmu yang di seberang laut china selatan...kasihmu, jasamu, dan segalanya darimu tidakkan bisa dibalas walau seinci, jadi....hanya ucapan terima kasih tak terhingga atas segalanya...doa anakmu, hanyalah mahukan ma bahagia, sihat, panjang umur, murah rezeki dan tenang2 selalu...aku sayang kamu....

aduh...sedih...jangan touching2 bley ka...hukhukhuk....sedih siot...jauh ngan mak...

notakaki : air masakan ibu, sentuhan ibu, belaian ibu...ubat segala penyakit...

2 comments:

k_Own said...

selamat Hari Ibu, cikgu, lepas nih ari Cikgu pulak an ? hehehe

therosputih said...

k_own
selamat hari ibu jugak kat ibu kamu...

hari guru? cukup lah kalu students aku dapat hormat sama ngan aku...aku dah sangat2 menghargainya....