Friday, May 27, 2011

selamat ari gawai

Views
gambar dicinlok dari encek google yo

selamat ari gawai
gayu guru gerai nyamai

jangan tanya aku apa maksud 'gayu guru gerai nyamai' tu sebab aku sendiri pun masih tercari2 apakah maksud di sebalik phrase itu...

hehehe...sejak 2,3 menjak menjadi rakyat mastautin di bumi sarawak nih, banyak perayaan yang disambut oleh suku kaum bumiputera sarawak ni aku tau, sume tu belajar secara tak langsung dari guru2 and students2 kat sini, sangatlah meriah duk sini beb sebenarnya kan...maybe sebab aku dapat kat bandar, so, aku rasa best la, cuba kalu dapat kat area yang jalan utama dia kena meniti jambatan gantung tuh...perghhhh...tobat3 kencing 4,5,6 bolas kali pun aku tatau aku mampu rentas ke idok jambatan tu...sangat lah takut hokeh...

cuti sekolah 2minggu, kamik pulai umah jumpa ibu ayah kamik....

notakaki : kamik sayang sarawak...(bolehla madah sayang sebab kau dah nak balik kampung cik ain oi, cuba kalu cuti dah habis, kitak kena datai sarawak, mau menangis kitak kan....huuuu)

2 comments:

Cik NurulZaty said...

selamat ari gawai akak..hee

em cuti balik smnanjung x??

therosputih said...

zaty
selamat ari gawai dek non....

hehehe...tak payah tanya la dek non, kau ingat camni je, cuti ngan aku mmg tak bleh dipisahkan...ahaks...