Wednesday, May 18, 2011

popular di dunia maya? | cabaran minggu 3

Views

dulu friendster, skarang ni facebook...sume orang ada fb, lahir2 je, terus gambar terpampang jadik primary photo, atuk2 nenek2 yang pakai poliden pun ado fb...pendek kata, nak panggil makan nasik tgh ari sesama pun tak payah jerit2 lagi dah...tag je kat fb, suh datang makan...perghhh...gile kencang orang zaman skrg...

ekau ado?

sekarang ni, nak naik carpet merah dah tak payah susah2 nak carik baju yang glam2, tak payah carik pasangan yang superb2 dah, tak payah dah sume tuh...

tak perlu pasangan yang hencem

tak perlu pakai baju2 shanteq mcm ni gi dah

tapi aku nak jugak baju cantik mcm ni, pakai wat gi dinner...perghhhh...meletop tak hengat....

sekarang ni, nak glamor me amor senang jo cik kiah, bahan2 yang diperlukan cuma
1. tenet
2. laptop takpun komputer atau
3. phone canggih manggih
paling penting 4. kreativiti

cik kiah kita dah bleh jadi famos amos mcm biskut tu dah...errr...sebut biskut2 ni bikin perut aku bergelora sajelah...

dengan bahan2 di atas, cik kiah kita dah boleh pilih dah jalan nak femes yang mcm mana...yang mula dari bawah pastu setapak2 naik ke atas, ataupun terus uuuuunnnngggg naik atas, atau juga yang suam2 kuku...ha...pilih2...pilih bukan sebarang pilih, pilih tu ada la kesan dan akibatnya kan...meh aku stori kan lebih lanjut...

femes yang mencanang naik
mcm mana caranya? korang post la gambo2 hot korang, aksi2 hot korang kat tenet, pastikan yang memang terhangat la, pendek kata, memang hot la beb, tak sampai 5jam, korang akan dikenali ramai dan diingati ramai...senang je, tapi akibatnya? korang hanya akan memalukan diri sendiri sahaja, menjatuhkan maruah sendiri dan paling penting, korang dah tunjukkan pada dunia apa yang bukan hak mereka, tapi hak kita dan pasangan kita yang halal sahaja...

femes yang suam-suam kuku
caranya senang saje, korang publish je ape benda yang korang nak gitau, sebagai contoh, ecewah...mcm nak mengaja plak kat sini, korang cite mcm mana nak potong kuku kaki dalam keadaan duduk, pastu apa yang korang makan tengah ari tu, apa yang korang buat petang tu, aktiviti korang hanyalah aktiviti yang biasa2 saje...cite yang biasa2, orang yang biasa2, akibatnya pun nanti biasa2 jugaklah....lainla kalu korang ni artis mcm hrithik roshan adeh...hrithik lagi... kalu krithik, nak potong kuku pun paparazzi sanggup kejar nak hamek gambar...apatah lagi kalu butang baju dia tertanggal...sume melopong beb bace entry dia...jangan samakan kita ngan mereka yang memang dah femes....

femes yang naik setapak demi setapak
menurut kajian aku, insan yang bermula dari bawah dan kemudiannya berjaya, insan itu mampu kekal lama di atas sebab tapak dia sangat kukuh...femes yang mcm ni bermula dengan usaha dan kerja keras yang berterusan, maksudnya buat kerja bersungguh-sungguh, dan tidak sekadar melepaskan batuk di tangga...hasilnya nanti, tak payah aku nak cite, memang akan diingati ramai berdasarkan hasil kerja, dan bukan berdasarkan rupa semata-mata....

nak femes kat dunia maya ni senang jo, sangat senang sebenarnya...yang penting, anda pilih jalan yang benar...mcm promote cite bohsia plak kan, pilih jalan yang benar, jangan pilih jalan yang kotor sebab nnti habis kain anda terseret ngan benda2 kotor, susah nak hilangkan....

satu lagi yang perlu diingat, once kita upload, publish sesuatu kat dunia maya, benda tu akan kekal di situ tanpa boleh dierase lagi, jadi...berhati2, beringat sebelum kena...fikir masak2 sebelum publish, sebelum diupload...

notakaki : kalu aku, senang je, rakam sume benda yang best guna phone, amek gambo, pastu stori kat blog...patutla blog aku ni suam2 kuku je...

psss...aku nak tahu gaya ML ngan eyja popular di dunia maya plak...

2 comments:

100penulis said...

cik kiah slalu glemer secara tak sengaja.. haha

maaf lambat baca entry ni, anyway link da masuk senarai

therosputih said...

100penulis
itulah, papehal, cik kiah kita jugak yang akan tetap meletop...