Friday, May 6, 2011

kelas itu hancur sehancur hatiku

Views
semalam kan aku ada gitau yang aku bakal diobserve oleh ketua panitia, aku ngan kp tu nak kate kawang tak jugak, nak kata musuh tak jugak, tp selalu jugaklah tegur2 tu kan...2hari sebelum diobserve dia dah warning aku awal2 yang dia agak straight sket bab marking2 nih...aku selamba je jawab, takpelah, saya tak kisah pun, yang penting saya dinilai berdasarkan hasil kerja saya dan bukan dari segi penampilan atau dasar kawan...gila ayat aku kan, agak2 bleh dapat award pekerja contoh tak tahun ni? kwang3....

so, berlangsunglah aktiviti diobserve dan mengobserve...aduiii.....serius aku tak suka diobserve sebab aku akan mengalami kepenatan beberapa level lepas tuh...terbukti lah semalam....sangat penat hokeh, nak jalan, nak drive, mengharungi kesesakan lalu lintas, huh...terpaksa dengan rela je sume tu....

overall...korang nak tau perkataan pertama yang aku dapat pas habis sume2 tu? aku dapat title T.E.R.U.K. huh...sangatlah tak best, tapi aku tak kuciwa pun...ahaks...ketua panitia aku tu cakap kawalan kelas teruk, pengajaran okeh...meanings...mengajar dah ok, persekitaran kelas je tak okay...aku tak de nak defend diri aku he hape ke sebab aku memang dah tahu kelas tu mcm mana...that is the best class that i have, so, bila dia cakap it sucks, aku tatau lah kelas aku yang lain2 tu mcm mana plak...no komen...

tapi aku nak tergelak guling2 pas dia borak ngan sorang cikgu ni, dia ngaja pas masa aku, ketua panitia aku ni gi tanya cikgu tu pasal kelas aku tadi tu, and then cikgu tu jawab, kelas tu memang mcm tu, tak pernah nak berenti bercakap, pot pet pot pet...so, adakah salah aku jika aku dilabel sebegitu? aku takde kuasa, boleh nak kawal kelas, aku jangan mengajar, control dorang je keje aku...kalu cenggitu, kompem la aku dapat kawal kelas, kan mak limah kan?

msa aku ngah ngajar tu, ada students aku bergaduh...students form 1 beb, kalu pensel jatuh pun dorang akan jerit, cikgu, pensel saya jatuh, nak buat mcm mana, mmg gitu perangai mereka...jenuh dah aku selawat dalam hati bila jatuh bab nak melayan karenah mereka, dah...nak buat mcm mana...sape suh jadi cikgu...

okeh, setel bab kena observe semalam...masuk agenda ari ni plak, tadi masa ngah jenjalan kat blog kawan2 yang lain, aku terkejut ngan entry dua makhluk allah yang memang aku dah lama follow, komen2, pastu borak2...tak lain tak bukan pasal dak zaty ngan dak k_own, apa dah jadi ni dek non sekalian...terkejut akak dek oi...bukan setakat ko je hancur zaty, akak pun sama...i need explanation...ecece...tetibe je aku nak menyebok kan....takdelah, aku cuma nak tahu...kenapakah....mengapakah....bilakah....di manakah....dan akhir sekali, siapakah...

notakaki : hancur hatiku mengenang dikau menjadi keping2 setelah kau pergi tinggalkan kasih sayang antara kita masihkah ada sayang itu sekali lagi maafkanlah ku tak bisa...eh...terkaraoke di sini plak...

6 comments:

Momo Chan said...

haha..biasalah..budak form 1 mmg banyak mulut :D

therosputih said...

momo chan
dahla banyak mulut, banyak songeh plak tu...tak kuasa mak nak layan nyah...

Cik NurulZaty said...

huk huk

sedih.

:(

Yasminhamid said...

sabar ye.. kadang2 kp ni lagi kerek dari nazir...hihihi.. pengalaman kan..

therosputih said...

zaty
nak buat mcm mana...maybe this is the best thing that u have...

therosputih said...

yasminhamid
hehe...nak buat mcm mana, keje bawah orang mcm ni la...kekgi bila kita kat atas, ntah mcm mana la gamaknya kita nanti....