Saturday, May 7, 2011

peristiwa menakutkan di kala lewat malam

Views
secara jujurnya, aku ni jenis yang tak suke keluar malam2, pastu sorang2 plak, melainkan memang dah takde pilihan...

semalam, aku kena pegi sekolah, ada keje sket, buat2 keje, tau2 dah kul 11 lebih, cepat2 lah bersiap nak balik...memandangkan jarak sekolah ngan umah aku adala dalam 5,6 km, so, redah je lah jalan raya yang hado tu kan...

masa masuk dalam kete, aku tergerak ati nak lock pintu kete, selalu aku tak lock pun...gerak ati punya pasal, aku pun lock lah...

nak balik umah aku dari sekolah, kena pusing satu uturn ni, jalan sebelah sana tu banyak plak ketenya...ngah aku get melayan nak uturn, aku dikejutkan ngan bunyik orang ketuk tingkap kete...bapak ah terejut aku...nasib tak melatah...

bertambah-tambah terkejut aku bila aku tengok depan ada 2 moto ngah blocking aku...tgk belakang, ada 3 moto pun ngah blocking aku...aku dah start mengelabah dah, tapi try to react cool and think wise...aku masuk gear 1, dalam ati ngah fikir...what shoudd i do? patutkah aku langgar je mereka ni? habislah kete aku...tapi kalu itu saja jalan dia, aku sanggup lenyek moto2 depan aku ni...pada masa yang sama, aku syukur gila aku dah lock kete awal2....rasa secured tu ada lagi walaupun di saat2 genting mcm tu....pastu aku doa banyak2 mintak allah selamatkan aku dari apa2 kejadian yang tak diingini...terus terang dalam otak aku, aku ingat mak ayah aku je, apa aku nak cakap nnti, tu kalu aku masih sempat nak cakap ngan dia, kalu tak...orang lain saje yang akan tinggalkan pesanan kat dorang...owh...

pastu aku tekan minyak dua tiga kali, lagak mcm orang nak race, mau meraung kete aku bunyik...hampir ngan 10 minit jugaklah aku kena berhadapan ngan moto tu...muka dorang, tobat aku tak nampak, gelap, dorang pakai helmet yang tutup muka plak tu...tak lama pastu dorang blah mcm tu je...owh...syukur aku, cepat2 aku pun blah, tekan minyak kuat2 terus balik...syukur takde berlaku pape....syukur...

notakaki : serius aku trauma, tapi takde sape untuk aku share ketraumaan ini...sedih...

4 comments:

Enh Ear said...

huhhuh.. bahaya lah..

Mama Zharfan said...

so scary...

JOM skodeng blog me kalau sudi!

therosputih said...

enhear
tau takpa...takut seh...

therosputih said...

mama zharfan
sangat2 scary sebenarnya...