Wednesday, October 3, 2012

boleh tak nak kagum dengan diri sendiri?

Views
ini entry bukan angkat bakul punya cerita maaa...

actually, aku rasa sangatlah kagum dengan diri sendiri kerana masih belum melenakan diri tatkala jam sudah menunjukkan pukul 9.40pm...ececece...bukan apa...biasanya, aku kul 7.30 tuh dah melalut carik bantal bushuk ngan selimut pun bushuk jugak dah...ngantok dan penat dia melampau2 bila mana malam menjelma...walhal, kul 7.10pm tu baru azan isyak beb....

ops lupa...aku sekarang duk kat sabah, so, masuk waktu di sini lebih kurang sejam lebih awal dari semenanjung...

ari tu, masa ngah gayut ngan bapak aku,

bapak : ha, tengah buat apa ni?
aku : errr...ready2 nak tidur
bapak : uish...berebut waktu tidur ngan ayam ke?
aku : ala...ayam kat sana bangun kul 6, ayam kat sini bangun kul 4
bapak : banyakla alasan

comel kan bapak aku? ekekeke....sebenarnya, 1hb lepas, adalah ulang tahun hari jadi bapak aku yang ke err errr....jap nak kira....mmmm....mmmm...mmmm....hah....yang ke 53 tahun....sengajala aku tepon kira cun2 time maghrib kat sana, sebab time camtu kiranya bapak aku ngah rest2 sket...amek mood maaa....

sempena ulang tahun kelahiran bapak aku, aku doakan dia semoga bertambah2 sihat dan cergas selalu di samping dimurahkan rezeki....tahun depan main ngan cucu baru plak ek....hehehe

notakaki : tak sabar nak jumpa ngan bapak ngan mak

5 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

Aahh...dulu cik g kl.Awal bangun g carik breakfst..skali upenye kedai blom buka...hahhahahah..terlupe plak waktu kat sabah dgn smnjung tak same...

therosputih said...

cik azlyzah
bila dah lama duk sabah, balik semenanjung, mula ah, pukul 6 tu dah terpacak kat dapur carik breakfast, org lain baru bangun nak solat subuh...adeh...

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahahahhaa.....dah terbiase kan.

therosputih said...

cik azlyzah
bila dah jadi kebiasaan nih, susah jugak...bila balik sabah, mula subuhnya gajah...ya rabbi...

Mimie Najib said...

spoting la tok alia ni..hehe