Friday, October 26, 2012

selamat ulang tahun kelahiran sayang

Views
ini kawan baik aku masa zaman u
rindu sangat dengan mereka

dan ini adalah birthday girl yang aku maksudkan
dah kompem2 yang perempuan tu kan,
bukan cik abang sebelah tu

dari kejauhan ini, dan dengan susah payah untuk menguruskan diri sendiri, aku nak jugak buat2 gagah dan buat2 semangat untuk nyanyikan lagu selamat hari jadi untuk kawan aku ni

allah selamatkan kamu
allah selamatkan kamu
allah selamatkan anizah
allah selamatkan kamu

dalam geng aku, dia yang paling kecil, tapi dialah yang paling kuat, dan juga boleh jadi yang paling lemah...

bulan 6 ari tu, tunang, dan aku kemain lagi bajet nak pegi, nak jugak pergi, tapi nak buat macam mana...allah tu lebih mengetahui, aku tak dapat nak pegi...sedihnya aku...pastu, bulan 8 ari tu jugak, majlis akad dia, pun aku tak dapat pergi walaupun at that time aku ada kat semenanjung, sebab aku ada appointment dengan doktor pakar...sekali lagi hati aku hancur...

dan kali ni, bulan 11 ni, kenduri kawin dia, korang bayangkanlah betapa tingginya harapan aku nak pergi kenduri kawan aku ni, masa tu cuti sekolah dah mula, dan aku dah ada kat semenanjung dah...aku harap2 sangat kesihatan aku berada pada tahap optimum dan tak terikat dengan mana2 appointment doktor atau mana2 rawatan, mintak sesangat...

doktor ada bagi cadangan yang berkemungkinan besar apabila kandungan aku cecah 7,8 bulan, aku mungkin akan ditahan dalam wad...membesarlah mama dan babynya dalam wad...kalau betulla apa yang doktor cakap, kompem kali ni hasrat aku nak ke majlis kawan aku ni kecundang lagi...kali ni, hati aku bebetul hancurla...dah takde tinggal secoet lagi dah pasni....sobsobsobsob

eh eh eh...ni entry pasal ulangtahun kawan aku ke cite pasal aku...adoila...cukup2la dengan entry lain kalau nak cerita pun kan...okay, back to the point...

kawan aku ni, yang juga mommy to be jugak dah sekarang ni...hahaha...gembira bukan main lagi aku masa dapat tahu, sebab before tuh aku ada bet kalau kawan aku ni akan bunting pelamin bukan pelamin bunting ye enhear, aku yang akan belanja makan...hah, hamek la kau...melayang duit aku belanja orang makan...hampeh ah...tapi takpelah, berita baik harus diraikan kan...yang penting, makanan itu masuk mulut dan perot aku jugak...hahahaha *gelak jahat

di kesempatan nih, i want to wish her all the best, enjoy this first time pregnancy time and may our friendship last forever...ecewah...speaking seiyh...last but not least, aku sayang kau sangatsangatsangat...

* oh ye, aku cilok gambar2 kat fb dia, mintak ampun mintak halal eh...dah amek baru mintak...apakesss

notakaki : last jumpa dorang sume ni masa kenduri aku je, dah lama...(

10 comments:

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. THEROSPUTIH... :D
SELAMAT HARI RAYA... :)
SELAMAT HARI LAHIR BUAT teman si comel molek tu.. :)
>>> kenapa dengan kandungan? placenta previa ke? hope everything gething well... semoga terus tabah dengan dugaan dan sihat serta selamat nanti.. insyaALLAH.. aminnnnn.. :) take care ye..

Dikbi Kamaruddin said...

Selamat hari lahir utk kawan che rosputih tu...uttk che rosputih, take care yer

Jue Jaynee said...

terima kasih dear..hihikkk salah..
happy birthday...tuk kwn ye

Waney Zainuddin said...

Salam Aidil Adha. Dan happy bday pada teman cik ros :)

therosputih said...

jassnani
bukan berkaitan dengan baby, tapi mama baby nya yang tidak sihat...dugaan allah ni...

therosputih said...

dikbi
hehe...terima kasih...sama2lah kita take care jugak ye...

therosputih said...

jue jaynee
hope kawan tu bace entry ni, sebab dia tak ada blog...memang entry ni buat khas untuk dia..

therosputih said...

waney
tak sempat lagi nak singgah blog waney...selamat ari raya aidil adha jugak ye...

aznain said...

kawan ketika senang ramai tetapi kawan ketika sedih, susah...hargai persahabatan yang terbina..

therosputih said...

aznain
betul, jadi, sementara ada kawan yang kita sayang ni, hargailah dia dengan baik...