Friday, October 19, 2012

rutin setiap pagi

Views
errr....bajet cam artis plak ada orang nak tahu pasal idup aku kan...wakaka...takpelah...nak jugak cite kat sini...

setiap pagi, pas solat subuh, mesti aku akan bukak laptop, online....perkara wajib yang akan aku buat adalah

1. check email
sebab email ni dah macam peti surat kita dah, aku akan teruja sangat2 bila mana tgk2 inbox, ada banyak email masuk, tp bila check2 sume tu notification fb, tak pun junk email yang takde kena mengena....ceh...paling best bila tengok ada blogger yang tinggalkan komen kat entry2 therosputih, jualbelicrocheted atau memana lagi lah blog aku yang lain...bila ada email2 dari customer yang tanya2 pasal barang crochet atau bisnes yang lain, aku akan terus jawab...

2. balas komen2 di entry
disebabkan balas komen di entry nih berkait rapat dengan email, maka, jatuhla ia di nombor 2...setiap kali ada blogger atau cik anony atau sesape saje yang komen dekat mana2 entry even entry dolu2 zaman pak kaduk punya pun, akan masuk dekat email kan...so, perkara wajib yang akan aku lakukan setiap pagi adalah balas komen2 itu...setiap satu komen akan aku balas, tak tertinggal walau satu pun...sebab bagi aku, setiap komen yang diberikan itu adalah sangat sangat sangat berharga...jadi, tinggalkanlah komen anda banyak2 kat sini...aku tak kesah...sume akan aku layan seadilnya.....tapi janganlah komen2 yang tidak membina untuk aku...sobsobsob...

3. singgah blog atau blogwalking
korang kan sentiasa hupdate blog tiap2 ari kan, ada yang 4,5 entry sehari...actually, boleh dikatakan hampir setiap kali sebelum aku tido tu aku dah make sure dah singgah dah kat mana2 new entry yang korang publish, pastu yang dipublish tatkala aku sedang diulik lena tu, aku akan blogwalking paginya...macam pagi ni...tapi biasanya blogger yang selalu singgah dan komen entry aku, aku akan dahulukan entry dia, kira macam balas balik la...so, korang nak aku singgah dan komen entry korang, korang komenla entry aku dulu...tukar2 maaa...

4. pegang jarum kait dan mula mengait
okeh, bila sume dah setel, maka...aku pun mula la buat apa yang memang aku sukeeeee sangat nak buat...yakni mengait   sejak dua tiga menjak nih, aku tak boleh nak buat kerja2 rutin harian, maka, aku asik baring je, keje pun tak, MC je..bosan weih...tu yang asik mengait je sekarang ni...at least, terisi jugak masa aku ni kan...

dah lama dah tak tepek gambar sendiri, maka tepekla sekeping ari ni

ni gambar time aku masih sihat
ari ni amek gambar esoknya start sakit sampaila ke la ni --> dugaan

~rutin pun hanya dapat dilaksanakan sepenuhnya kalau takde masalah internet...kannnn

notakaki : sambil hupdate blog sambil mulut mengunyah...

10 comments:

CikNana said...

hari2 rutin yg sama..:)

therosputih said...

ciknana
rutin jugak kan? kita ni memang gile tenet kot...ahaks...

hidup rase tak best je kalau takde tenet...

Nana Hashim said...

mmg sama jugak..rutin tgk emel tu...tp yg mengait tu mmg xpandai...hihihi

therosputih said...

nana hashim
hehehe...kannnn...memang gitu la rutin tetiap pagi, addicted plak rasanya...

bab mengait tu, takpe tak pandai, boleh belajar jugak nanti...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Same lah rutin kite.Dah name nye blogger kan.Tapi cik xda buka email.Tunggu berjuta2 lemon inbox tu baru buka..hahahhaaa.

therosputih said...

Cik Azlyzah
huh...saya tak boleh, mesti kena check email ari2, kalau boleh biar je on gitu, boleh tgk email masuk...

FaLya said...

mmg buat ari2 ler tu? acece, mmg rutin ler gamaknyer klau tiap2 hari buat bnda sma..tpi, bab mengait memang respek lah sbb kita ni xpndai lah bab2 mengait ni,hee..

therosputih said...

falya
aah...memang buat tetiap ari...tu yang kalau takde tenet, rasa cam, ape je sebab tak buat rutin nih...rasa tak best pun ada...kekadang rasa menyusahkan diri sendiri plak bila mana nak travel kan, mana nak capai tenet ni kalau tgh travel...

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahahaaaaa...Sebab therosputih ade bisnes kan..cik tak de..Nak jugak buat bisnes.Tp tunggu lahh lepas kwen..hihihhh

therosputih said...

cik azlyzah
sebelum kawin ni la mula start bisnes, nnti dah kawin, leh kembangkan lagi...hehehe...in my opinion la...taktau la opinion orang lain plak mcm mana...