Tuesday, October 30, 2012

break the fast itu penting

Views
assalamualaikum dan selamat pagi khas untuk pembaca2 entry ni pagi ni, syukur alhamdulillah masih diber kesempatan yang tidak ternilai ini kepada kita untuk bersua lagi kan...amacam tido semalam? lena ka diganggu2 mimpi yang tak besh? hoho...aku bape kali tah terjaga semalam, asal terjaga je, mata kiri yang sakit nih tak leh bukak sebab banyak sangat taek mata...hadoiyainyapun...terpaksala bersihkan mata tu dulu sebelum boleh melangkah perlahan2...

pagi ni, terasa sedikit lebih lapar berbanding dengan pagi2 yang sebelumnya....maka, haruslah break the fast dulu kan...

ari ni, menu roti + milo, pernah makan macam ni? wakakaka

roti + milo

lagi tebal itu milo lagila cepat habis milo kat umah lagi best makan...lagi heaven kalau buat air milo panas2, tapi takpelah, pagi ni aku minum air kosong je, jaga kesihatan elak kencing manis namanya tu, hahaha...boleh caye ke aku nih...?

sape2 yang takpernah try menu mcm ni, rugi woo...at least, try dulu sekali, then baru decide nak tambah roti ke hape ke kan...hehehe

selamat bersarapan kalian semua....

notakaki : habis jugakla 4 keping roti aku pagi nih, burrppp....alhamdulillah...hilang lapar itu...


17 comments:

Jue Jaynee said...

aduiiii layan abis..minta-minta

therosputih said...

jue jaynee
hihihi...memang layan habis punyala, lentok2 pale ni...

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedap tu..
dulu dok hostel rajin buat cam ni (",)

therosputih said...

mazliza abd razak
haah, kat hostel, selalu ratah milo gitu jer, lagi teruk, hahaha...tapi best...tambah2 kalu mkn reramai...

adyna said...

setuju..bz macam mana pun breakfast jgn lupa :)

pssst nak copy cite copy la..memang lawak kan hehehe

therosputih said...

adyna
hehehe...breakfast yang best, cerita itu pun best jugak...rase nak gelak tapi cover2 jugakla...wakakaka

CikNana said...

lapar lapar..he

therosputih said...

ciknana
alahai...kesiannya dia...nak hantar bekal breakfast pagi tadi pun duk jauh, kalau dekat2, dah boleh dah...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Wahahhahaaaaaa...cik gelak bukan sebab kutuk..tapi sebab cik pon pernah makan roti+milo jugak...sedap sesangat....hihihi

therosputih said...

cik azlyzah
sedap kannnnn...hehe...hanya yang pernah try akan setuju besar-besaran punya...milo mmg sedap...

cik azLyzah⊙.☉ said...

cnfrm dear...kekadang bukan milo+roti jew.Makan maggie mentah2 pon best..sedappp sgat2..hihihhh

therosputih said...

cik azlyzah
megi mentah? hehehe...kita suka jugak, api harus perisa kari je, yang lain tak bape nak layan sangat...tapi dah lama dah tak makan gitu, last buat masa zaman u dulu kot..

L@L@milie said...

zaman2 duduk hostel dulu mmg selalu mkn mcmni .. :)

aznain said...

milo, sedap diratah, nanti mesti mak bising sebab milo cepat je surutnya...hehe

therosputih said...

L@L@milie
usahkan zaman hostel, zaman bekerja gini pun masih lagi mengamalkannya...sedap...hehehe

therosputih said...

aznain
kompemla mak bising, asal beli milo, cepat je surut milo, bukan sebab selalu buat air, tapi sebab selalu ratah...memang nak kena bebel ngan mak gitu...

Intan Akma said...

alamak...sedapnyer..ternampak pulak roti lapis milo time tengah menggodek2 entry awk nih..dah la puasa nih..huhu..sabo2