Saturday, October 13, 2012

servis oh servis

Views
tajuk entry : servis oh servis bace : duit oh duit

ari ni, pepagi lagi ceq dah berkampung di pusat servis proton yang ade di ld nih...owh...anta kete jumpa doktor, kasik rawat apa yang patut...banyak jasa kete ni pada aku...buat ulang alik gi sekolah, ulang alik gi hospital, ulang alik gi bayar bil, dan paling tak lupa dan ketinggalan untuk disebut...ulang alik dating ngan si dia yang terchenta dan ku sayangi...auw...nampak sangat dating dalam kete je...isk isk isk isk

gambar petik dari sini 

sebenarnya, banyak kelebihan rajin anta kete pi servis ni....rajin tu takdelah sampai tetiap ari pi antar servis kan, lainla kalau kawin ngan mekanik kete yang bengkelnya sebelah umah....ha...yang tu, memang kompem ari2 anto pi servis tu...ekekeke sila jangan loya buruk lebih

cukuplah sekadar bila dah sampai due untuk pi anto kete servis, paham2la tu kan...maksudnya, 2,3 bulan sebelum due tu, dah kena menyimpan mana2 yang patut...kos jumpa doktor kereta silap ari bulan, tiap2 ari makan meggi je tau...

moral of the entry, bila mana dah pakai kereta tu, kena la pandai jugak menyimpan...sebab kos pakai kereta bukan calang2 jugak zaman sekarang ni.....tiap2 minggu nak kena bayar duit minyak, dah lama2 pakai, sesekali basuh dan vakumla jugak dalam kete tu, barula kereta bersih dan tak berhabuk <---pesanan rossa dalam era, rentak muzik terkini ekekekeke

ops ops...belum habis lagi cite pasal kereta nih...okeh...bila dah cukup due, nak kena pi anto servis, bila dah banyak guna kereta, tayar pun nak kena tukar...kasik kasut baru...bila dah cukup setahun, nak le menyambut ari jadinye pulak...ate...takde sambutan2 bagai ke? huh...ade jugak kan...isk isk isk..nak le kena renew roadtax bagai...owh...

paling tak best, bila dah pakai kete, pi memana, kenala parking leklok...bila kita parking leklok, kete lain plak pi cium body...aish...memang nak kena libas ngan aku...

bila kita parking tak elok, aih...mula la dapat surat chenta dari abg polisi...aaaaa....ada story pasal surat chenta abg polisi...nanti aku cite pjg di lain entry...

notakaki : trauma aku bila cakap pasal kereta nih...tak pakai kete kang, haru plak...pakai kete pun haru...jadi...korang, nak mintak duit seribu dua boleh...? kuikuikuikuikui

6 comments:

asma langit said...

HUhuhuhuuu T__T
Mmg haru....
Taknak pakai, tapi kene guna...
Pakai, uwang plk melayang2..

Cobaannnn.... T___T

therosputih said...

kak asma langit
tu lah...tak pakai, takkan nak pakai basikal plak kan....aish...betoi2 haru...

sabor jo lah...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Bolehhh...boleh..tak payah lah ribu2 dear..cik boleh kasi duet..bape juta nak???tapi juta rupiah aja ya...hahahhaaa

therosputih said...

Cik Azlyzah
ala...cer bagi 2 hengget pun dah cukup dah...kan kan kan...amek kertas cepat, nk bg no akaun nih...wakakaka

cik azLyzah⊙.☉ said...

2ihengget jew??alahhhhh...mesin atm tak terima lah.Die trima duit syiling je kot...wahahahaa

therosputih said...

cik azlyzah
cik guna atm apa tuh yang terima syiling...susah2 sangat kan, masukkanla saploh hengget terus...sonang cito...huhuhu