Sunday, October 28, 2012

dari mata turun ke hati

Views
picture amek dari encek google

pagi2 layan google image, carik mata yang menawan...apa kesss nih?

lama tak hupdate blog, last ari khamis, entry lepas tu pun auto publish je, memang dah set ngam2 untuk wish birthday kawanbaik aku...sume sebab tak dapat capaian internet dengan jayanya...bapak tak best hidup takdak internet kan...wakaka...seriously, i'm too addicted to internet...bahaya kot sakit nih...

okeh, kembali kepada tajuk entry...

apa kaitan dengan mata...actually, ni kisah benar aku...

jam dah kul 7.30, belum solat lagi, kali ni jamak akhir maghrib dan isyak...dah amek wuduk, masuk tempat solat perempuan, baru je melangkah 2,3 langkah, sekalik zapppp...ada benda masuk dalam binatang, aku syak, kumbang hitam kecil, yang kalau pegang dia kompem tangan jadik busuk, bau takleh blah...masuk mata aku seyhhh....memang takleh bukak mata dah pastu...cuba bukak mata dalam air bagai, dan beberapa lagi usaha, boleh dah bukak mata tapi masih lagi rasa pedih2 tuh...refused untuk pergi klinik sebab rasa cam dah okay kot...

malam masa tido, mata asik berair2 dan bertaik mata jer...sudah...mula rasa tak selesa...bangun pagi, huh...hamek kau...

ini gambar pun amek dari encek google jugak

mata aku yang sakit tuh dah kabur, tak dapat nak lihat dengan jelas, air mata keluar tak renti2...mata putih aku mengembang, sampai menggeleber2, sebab tu tak dapat nak tutup mata dengan baik...pedih? tersangatlah terasa kepedihannya itu...

pagi ni nekad nak pi klinik...sakit sangat dah ni...

notakaki : pakai spek mata itam bukan sebab nak bergaya tapi sebab sakit mata...auuww...

lambat la plak klinik bukak...hahaha...ni yang rasa nak pi bukakkan kedai bagi pihak nih, sakit woooo...

6 comments:

Nana Hashim said...

kena kencing kumbang kot..huhu

JaSSNaNi said...

Mata yang melihat.. hati dah boleh membaca.. tapi mata bawah tu cam sakit je... hehehe

therosputih said...

nana hashim
aah, rasa2nya macam tu dah....adehla, sakit woooo

therosputih said...

jassnani
hahaha...memang sakit, tapi yang penting, dua2 tu bukan gambar sebenar...wakaka

aznain said...

dari mata ke hati, kalau sakit mata, hati pun sakit jugak ke?

therosputih said...

aznain
err...untuk kes nih, tak bape nak sampai sebab tak boleh sakit2 hati sangat...ibu mengandung kena tenang2...hehehe