Sunday, October 28, 2012

mata yang bertambah sakit

Views
tadi pagi dah bagitau kan nak pi klinik assabab sakit mata yang bukan sebab sakit mata normal tuh, tapi sebab dimasuki kumbang tanpa diundang, hadoiyyai...

punyalah dugaan nak pi klinik nih, sebab ari ni ari ahad, dan memang kebanyakan kedai dan klinik di sini tutup, apakess tah...nak kata pi church, semayang. majoriti sini islam kot...so, sangat2 tak leh blah la kalau nak tutup2 ari ni, even though kata ari ni hujung minggu sekalipun kan...ahhhh...lupakan tu sume...

pi klinik yang terdekat kat sini, sampai2 je sana, berderet manusia yang sakit, perghhh....siap duduk cangkung depan dalam luar klinik lagik...wah...muka sorang2, kalau bukan indon, datang dari estate2 nih...adehla...aku yang sakit mata ni bertambah2 sakit, dan silap2 ari bulan, dapat sakit lain...so, terpaksa la ke bandar yang sejauh sejam setengah itu semata2 nak pi klinik, jumpa doktor...tabah giler rase idup...

sampai bandar, terjah klinik, punnnnn berderet jugak orangnya...apa kesss nih...nape sume klinik nak penuh nih, ramai ke orang yang sakit...sebab banyak sangat makan daging korban kah? tapi most of them non muslim punya, jadik...reject kebarangkalian melibatkan daging korban...nurse kat kaunter tu bilang, maybe sebab banyak klinik tutup sebab raya, so, takdak choice lain, datang bersesak2 di klinik yang hado...nurse pun merungut beb ramai sangat patient yang pelbagai ragam...

jumpa doktor tak lama, kejap je, dapat ubat titik dalam mata ngan sapu, nak bagi ubat makan tak sesuai sebab peknen...dah jumpa doktor, terus balik...

sampai2 umah, mak aih...sejak bila pulak rumah aku nih jadi pusat perlindungan hanjing2 nih, ada ibu anjing dengan TUJUH ekor anak yang baru lahir, yang memang selalu lepak depan umah ni dah ada dah sekor, la ni, total jadik SEMBILAN hekor hanjing...walaweih...

lebih kurang cenggini la saiz anak2 hanjing tu
tapi ni gambar ni aku amek kat google jerk

betul2 tak kuasa aku nak membela hanjing2 ni sume, kalau kucing, aku boleh pejam mata bela lagi, tapi ni hanjing weih...mana bulih nak bela sembarangan...

anak2 hanjing tu dari tadi asik nangis2...haish...

notakaki : tak sampai ati nak halau sebab kesian kat anak2 dia, tapi terpaksala jugak halau...suh duk tempat lain

sakit mata bertambah2 sakit la gini...sabo jo lah labu oi...

12 comments:

L@L@milie said...

akak comel sangat la tu
sampai kumbang pun suka . hehe

cik azLyzah⊙.☉ said...

Semoga cepat sembuhhh dear..
makaihhhhh...banyak nye hanjing..

JaSSNaNi said...

Sakit mata? ngendap ek? hihihi.. >> gurau je<< smoga mata cepat sembuh ye.. :)
hanjing tu banyaknye..

teratai said...

itu bukan sakit mata je dah jadi sakit hatilah pulak...

therosputih said...

L@L@milie
haha...sentap akak bace komen kau dek...comella sangat, kumbang murahan jer...

therosputih said...

cik azlyzah
alhamdulillah, rasa much better je ari ni...

therosputih said...

jassnani
taktau nak ngendap apa kat sini, sumenya tak best...wakakaka

therosputih said...

teratai
tau takpe...banyak anak anjing yang tak berdaya depan umah...kesian ada, sakit ati pun ada...

L@L@milie said...

hahaha .. jgn sentap dulu kakak ..
ok what .. ada jugak binatang yg suka tu :)

therosputih said...

L@L@milie
haha...tu lah, ada jugak binatang yang suka kat kita ni kan...alhamdulillah syukur, hope pasni janganla ada lagi kumbang2 cenggini masuk mata lagi...seksa...

aznain said...

tak boleh nak bayang betapa tak selesanya dengan jumlah anjing yang begitu banyak

therosputih said...

aznain
huish...jangan sesekali cuba bayangkan, sebab dah memang sah2 tak selesanya tu...