Saturday, October 20, 2012

tambah widget, tambah berat blog

Views
woahaa...blogger lain bukan kemain lagi pening pale camne nak ringankan blog memasing supaya mana2 blogger yang nak singgah blog dia tak yah tunggu lama loading, tapi aku...errr...macam tak terkesan pun dengan benda2 mcm ni...adeh....rase nak hantuk pale kat dinding je tapi tau sakit, maka hantuk pale ke bantal sambung tido...

aku dah lama dah nak letak benda alah widget nih, tapi takde masa yang sesuai untuk aku ada mood dan godak2 layout blog, maka, pagi nih, alang2 ngadap laptop, pastu nak blogwalking pun, tak ramai plak blogger yang aku follow nih hupdate entry...maka...terkapai2la aku di sini...ececece...

dah dah dah...aku nak cite pasal widget yang baru saje aku hupdate...sape2 yang terjah blog aku pasni kompem akan perasan bukan 1 tapi 2 widget terbaru yakni

aku siap prin screen lagi nak tunjuk kejayaan aku menambah berat blog aku, kalau korang pun berminat nak letak jugak, leh klik dekat gambar kat bawah ni eh

1. mama and baby's counting


yang ni memang dah lama dah nak letak, tapi ntah, belum terbukak pintu ati kot...letak benda alah camni baru rasa feel sket dan tak sabar nak nunggu kelahiran orang baru...tapi persiapan lain belum pun mula lagi...dasat gile aku...sume nak tunggu nanti cuti sekolah, balik semenanjung, duk bawah ketiak mak, baru fikir nak buat sume persiapan...lantaklah pe orang nak kata sekali pun...hope everythings gonna be as smooth as i wish...

2. sape yang suka komen entry aku


yang ni saje gedik nak letak sebab nak tahu sape yang suka singgah sini dan komen entry2 therosputih...nanti aku nak buat GA, akan ada banyak kategori, salah satu kategori tu ada kaitan dengan pengomen2 terbanyak nih...hah...aku bagi hint sket2, wat masa sekarang ni, masih kumpul2 hadiah lagi...nak bagi hadiah kaw2 punya sama anda...waaa...besh punye...

notakaki : penat jugak eh ubah setting blog nih, padahal sket je pun ubah, ceh

14 comments:

Nana Hashim said...

wahh..nak joinnn contest tu..kena rajin komen la pasni... :p

therosputih said...

nana hashim
boleh2...sangat2la dialu2kan...kena start praktis komen byk2 la pasni...ekekeke

cik azLyzah⊙.☉ said...

Wahaaaaa...cik pon baru je letak widget kedua tu..tapi widget cik ade gambooo...hihihi

therosputih said...

cik azLyzah⊙.☉
hoho...dia punya lagi canggih daa...hahaha...

takpelah, takyah gambar, low profile sket...wakakaka

cik azLyzah⊙.☉ said...

Tak de lah dear..cik suke ade gambo..So senang nak cam muke2 blogger yang cantik2 jelita tu...hihihihi

therosputih said...

Cik Azlyzah
kitenye profile picture ada gambo munge2 je...muka tak canteq, tepekla gambar munge, canteq sket...ekekeke

Pelangi Senja said...

belog ne walaupun bertambah widget p loading masih okey belog sis yg satu lagi, saya terpaksa tunggu lama untuk loading sampai habis..napa ekk..paling lambat kuar widget follower, sebab tu lambat follow yg satu etue.. huhu..
segala kelambatan 'mem'follow amatlah dikesali :D..

therosputih said...

pelangi senja
maaflah kalau itu sudah menyusahkan miss pelangi senja...mungkin sebab blog sana tu banyak gambar2...yelah, hasil kraf, mestilah nak kena tunjuk by gambar kan...

FaLya said...

okey jer masa buka blog ni,xberat pun,xada berat pun.. kalau berat, dah xmasuk dah sini,hee

FaLya said...

nnti tmt GA, nak tengoklah siap yg jadi pengomen trbanyak..

therosputih said...

Falya
tak berat eh? okaylah kalau mcm tu, nampaknya, blog nih memang pandai jaga berat badan la...hakhakhak

therosputih said...

Falya (lagik sekali)
insyaallah, let the best be the winner kan...ecewah...speaking london seiyh...sabo jo lah...

Jue Jaynee said...

hihikkk follow sini... ikut2 ye cakap jue tak malu td kan blog dikbi.


hihiikkk.....jemput ke blog jue

therosputih said...

jue jaynee
hihihi...sama2 tumpang tak malu jugak tadi..wakakka...terima kasih sudi singgah sini dan follow...

tak tinggalkan link ke dear...?