Wednesday, October 31, 2012

menghitung jam, kuatkanlah diri ini

Views
ari ni aku puasa, taktau kenapa dan datang angin apa, tetibe je semalam sebelum tido, rasa nak puasa la...sebenarnya dari hari isnin lagi pasang niat nak puasa tapi tak larat...ari ni, gigih gile kunci jam kul 4, panaskan nasi kejap, pastu goreng telur, cicah kicap+cuka...tak lupa, milo kosong panas....mengadapla aku sepinggan nasi itu sorang2...

nak tercekik jugakla makan sebab nak kejar masa punya pasal...subuh kat sini kul 4.30 lebih...imsak saploh minit sebelum tu kan...

*
*
tengok jam, baru kul 8.00am....bertahan ain bertahan...kata aku pada diri sendiri sambil gosok perut

*
*
tengok jam lagi...baru pukul 11.00am cik kak...adeh...tekak ni dah rase tersangat2 perit dah nih...teruskan ke idok nih...aih...dalam dilema betulla...dah terkelepek atas tilam dah ni...aiyyak!! bertahanlah!!

*
*
okay, dah kul 4.00pm dah...tak kira macam mana, tetap teruskan puasa ni sampaila habis...tapi dah ready siap2 dah, petang nanti buka kul bape...

terima kasih pada waktu solat sabah

ari ni buka kul 5.49pm okay...hitung jam je lah...sementara tu, nak buat bubur kacang hijau la...cukuplah sekadar untuk sekali makan time berbuka nanti je...

notakaki : tabah gile rase diri ni puasa time ngandung gini...baby kejap aktif kejap senyap, dah lapar ke sayang...kita sama2 puasa tau ari ni...

9 comments:

JaSSNaNi said...

owhhhhhhh.. berpuasa ye.. SELAMAT BERPUASA... tak memudaratkan tak per.. tapi biasanya time2 ngandung ni kalau puasa kena ingat baby ye.. sbb kita tak leh tak makan.. boleh pitam wooo.. hehehe.. tapi masa bulan ramadhan lepas.. nani puasa ponteng 2 hari je.. sbb tak larat sangat time tu dah nak pitam.. so asben soh bukak puasa.. tapi sayang.. sbb sebenarnya time2 pegnen la nak posa penuh kan.. terpaksa buka dah hampir pitam.. so kena membebel ngan asben.. sbb time tu gi timbang kat klinik.. sebulan puasa turun 3kg.. jadi kena la dengar ceramah.. ehehehe .. ape pun skrg dah kuat.. :)

therosputih said...

jassnani
perghh....siap ada turun berat lagi time tu...? kiranya kita sama2 tgh mabuk la time ramadhan itu ari kan...huishhh...gigihnya nak habiskan 1 ari puasa penuh nih...kita takpe, tak kisah sangat, tapi risau kat si kecil dalam perot ni la...

tapi aktif bebenor dia dalam ni, asyik bagi tendangan padu je...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Algamdulillah..pose upe nye.hihihi..Aja-aja fighting dear..tak lame lagi buke pose...

therosputih said...

cik azlyzah
alhamdulillah cik...berjaya puasa penuh ari ni....syukur tak terkata...minum air banyak2 sebab rasa sangat dahaga...

aznain said...

5.49 dah masuk maghrib, awalnya...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alhamdulillah...baby dah kenyang gax^^

therosputih said...

aznain
aah, sini memang awal kalau nak compared dengan waktu solat semenanjung...

therosputih said...

cik azlyzah
yang penting mama dia yang bungtang mata kekenyangan la...

Mimie Najib said...

letih juga nak bertahan kan..nak2 sahur awal sesangat camtu..