Wednesday, September 9, 2009

iftar ramadhan

Views

smlm, kat blok 'TERSAYANG' aku ada buat iftar, buka puasa ramai2, makanan disediakan tetapi anda kenalah bayar, berapa? rm3.50...


mmber2 aku, sepakat nak balik buka puasa kat blok, sbb dah bayar, nnti kang membazir lak...aku?ah...taknak join, sbb aku dah janji ngan mantan nak buka puasa sama2, penat dia datang sini, sekali aku buka puasa kat tmpat lain, hihihi....(alasan semata2)...padahal mantan datang sini atas urusan lain, aku ni sekadar tumpang sekaki, eh salah...tumpang berkakikaki...

masa tunggu saat2 genting untuk azan berkumandang, datang la 2 orang mamat ni, y sorg tu aku kenalla, y sorg lagi tak pernah nak kenal, tak pernah tertengok mahupun terserempak...perkenalkan diri masing2...borak2...sekali mamat y sorg ni ada agenda tersendiri, mahu makan sama2 ngan 2 cewek, malu2 nak dtg join meja aku, rasa mcm nak cepuk2 je pale budak tu, tp tahan jer...malu2..biasalah tu...pmpuan la katakan...bak kata dina, malu tapi mahu...huh...bohongan semata2...
* okeh...azan maghrib menandakan berbuka...
ngah makan2....aku dgn tanpa segan silu mentekedarah, alah...tp sopan la jugak, ada manner lagik, cuma aku tertarik ngan 2 budak pmpuan tu td, hishhhh...bapaklah menggedik, oit cik adik berdua...perlu kerrrr terkekek sana terkekek sini...berbulu telinga aku duk menadah kekekan anda berdua...sabor je lah...dgr dorg berborak, upenya dua2 budak pmpuan tu dr blok aku, juniorrrr siot...budak first year, aiii...tak join iftar ke?nak je aku tanya, tp malas ah nak pjg lebar, kang cakap aku senior kerrreeekkk lak...pastu bleh lak nak tegur2 aku psl iftar tu, tanya aku...akak tapau ke makanan tu?menyirappp darah aku jap, nak je aku tanya, awak tak turun meeting ke smlm?leh lak tanya tapau2 ke tak, dah mmg sume makanan tu ditapaukan lah wahai cik adik y sedikit bongokkk...lagi satu aku perasan, amboi...petahnye dia bercakap ngan aku, asal kat blok korg berdua saling tak tumpah macam tikus munduk y nak lalu sblh aku pun pandang muka aku pun tak, apatah lagi nak senyum mahupun nak tegur...sedikit kurang hajar la korg berdua ni...
pas mkn, aku tak hbs2 ngan kesentapan aku melihat perangai 2 org budak pmpuan tu, asalla jadik mcm tu, kalau ckp aku senior paling kerek dlm blok, aku tak kisah pun, pedulik ah, sbb aku tau korg tak kenal lagi aku mcm mana, jangan cuba nak touch aku kalu korg rasa korang takde bukti utk touch aku...padahal aku ni, bapaklah boleh dibawak bergurau senda...tp disebabkan perangai mcm tu, sorilah dik...bawak2 lah pijak bumi y nyata sket, jangan ingat awak kawan ngan mamat senior tu awak rasa dah boleh besar kepala, kita ni ada adat tersendiri...jaga adat, baru kita berdaulat, org sedap nak melihat, biar orang hormat....
hah, tgk...tak smpat nak cite byk pasal iftar blok aku...pendek je dapat taip kat sini, kesimpulan iftar walaupun aku tak join, makanan dia sedap....terima kasih sbb simpankan makanan aku...

No comments: