Wednesday, December 29, 2010

contest periuk sape paling berkilat

Views
berita terkini, 29hb disember 2010

contest ini dianjurkan oleh dua beranak dan disertai oleh dua beranak itu juga, turut diadili oleh dua beranak itu juga...pendek kata, dua beranak ni memang tamak...dia anjur, dia join, dia judge, dan kompemnya, dia jugak yang dapat adiah....

contest itu bermula jam 12 tengah hari tadi dan berakhir sejam kemudian...kedua2 perserta diberi sebiji periuk hitam yang sama saiz dan sama tahap kehitaman...dua beranak tersebut, iaitu si bapa dan si anak perempuannya terus menyental segala kekotoran menggunakan sabun yang ditaja oleh AXION bersungguh2 tanpa menoleh ke kiri mahu pun ke kanan...

apabila tiba sesi penghakiman, didapati periuk sentalan si bapa lebih berkilat berbanding dengan periuk sentalan si anak, maka, secara zahiriahnya, si bapa memenangi contest tersebut...si anak pula hanya mampu tersenyum tawar apabila mendengar ucapan pemenang, "takleh kawin lagi hang ni"

pemenang contest ini kemudiannya menerima hadiah utama berupa sajian tengah hari yang lazat lagi berkhasiat disediakan oleh anak perempuannya...sajian itu terdiri daripada gulai dalca beli dari kedai, sayur campur, dan ikan goreng berlada...

si anak yang akur dengan kekalahan tipis ini berazam untuk meningkatkan lagi usaha mengilatkan periuk hitam di masa akan datang...

sehingga bertemu lagi, sekian...

6 comments:

white rose said...

kakakakaka...

ape yang meraban ni ain?

ni mesti kes kena marah sebab tak cuci pinggan kat dapur ek?

miahaahhaha...

therosputih said...

white rose
apa barang kena marah kak...mana ada kena marah ni, wlaupun i anak yang tak bape nak solehah, tp rajin tau...

percayalah...hehehe

k_Own said...

eceyhh akak ! style abis lahh mencuci nih ? x pe kak, leh cube lg. ngeh3

therosputih said...

k_own
agak ber style la jugak, tp sayang, tiada markah utk pemakaian ngan gaya persembahan...kalo tak, mmg kompem akak menang...ngeee

yatie said...

first time view blog ni.. mcm menarik.. selamat berkenalan!

therosputih said...

yatie
selamat berkenalan jugak...menarik tak menarik, kena follow empunya bloglah...pastu baru leh cakap menarik ke tak kan...sendiri punya blog takleh la cakap blog i ni mmg menarik, mcm naik lif tokan sendiri aje....=)