Sunday, December 12, 2010

seharian terbaring

Views
semalam, mmg aku rasa hari yang paling tak best...aku takleh bangun, takleh banyak bergerak...so, jalan terbaik, aku baring je lah...bila dah banyak baring, apa lagi, mata pun berat je nak angkat...hehehe....

seharian aku baring aka tido je...pergh...dahla makan tak lalu, sume tak lalu...kalau 3ari mcm ni, konpem3 berat aku turun balik...nasib baiklah ari ni, aku dah boleh bangun, jalan sket, siap masak gulai ikan masin campur buah belimbing buluh lagi....hikhikhik...

kesian kat ayah aku, balik keje tgh ari, tadak lauk nak dimakan, pastu nampak dia potong2 buah belimbing buluh, laju je aku tanya nak buat apa, dia ckp nak buat gulai ikan masin, pastu aku amek la blender, kupas bawang sume...ayah aku tanya la, larat ke aku nak masak...tunggu mak aku balik je lah...takpe2...aku leh masak...campak2 je, yang berat2 sume ayah aku buatkan, aku tukang campak, tukang perasa...habis cite...boleh la makan tgh ari, sblm tu dah ada ikan goreng ngan taugeh masak apa tah, mak aku buat pg2 sebelum kuar...

bila mak aku balik, aku gitau lah aku masak apa...nak buat mcm mana, first time tu aku masak gulai ikan masin mcm tu, aku ni mmg tak bape suka gulai2, masakan berunsurkan santan, pastu takmo belajar lak tuh masaknya, alasan - aku tak suka makan...hehehe...

mak aku cakap, bolehla, terlebih masam sket, gara2 masukkan semangkuk lebih buah belimbing tuh, tp bg aku y suka masam ni, dah okay dah...

okaylah, takleh ngadap laptop lelama, tak sedap badan...mau rest...


notakaki : as long as we think that we are strong enough to fight it, thus...we are actually stronger than that....

4 comments:

IFA Athirah said...

bguslah u ni.sakit2 pn dpt masakkan lg utk ayh.tahniah!

therosputih said...

ifa athirah
takdelah bagus sangat dear...biasa2 saje...syukurlah boleh lg masak sket2...kesian kat ayah punya psl...kalau setakat adik y nak makan, jangan harap, kau pegi masak sendiri lah...hehehe

Semarak Api said...

sedapnye gulai ikn masin.da lulus ble kwen nih.hee

therosputih said...

semarak api
aih...takkan ari2 mau makan nasik ngan gulai ikan masin jer...oleh itu, tak lulus lagi kawin...ngeee