Friday, December 3, 2010

dating with my family

Views
semalam, ngan pening2, aku totap laju angguk tanda setuju bila masa ayah aku tanya, "nak keluar tak?" hehehe...kaki kuar tol aku nih...hahaha...tp yang tak leh blah nye, baru naik kete 10 minit, aku dah mabuk2 dah...apa kesss...ni mesti sbb fenin2 lalat naik bus mlm sblmnya tu tak hilang2 lagik...tu y jadi mcm ni....nak buat mcm mana...

tgk ni, hujan2 pun, sanggup redah


alih2, kami sume stuck in traffic for almost one hour without any movement even one inch!!! arghhh...sangat tertekan di situ...kesian kat my father sbb dia mana suke stuck mcm ni, dahla ni lah first time kami kuar ke bandar bersama my father after a few years...bayangkan!!! my father ni always mengelak utk ke bandar, sbb takmo jem2 mcm ni, alih2, baru je dia bersemangat nak keluar, jadik mcm ni plak...tak ke haru...aku dapat agak dah, pasni tak mungkin dah la ayah aku akan ajak kami ke bandar lagik...hukhukhuk

bosan2 menunggu tuh, aku kuarkanla henset aku, hamek gambar, hahaha...punyala sengal kan, aku kuarkan kepala, snap a few photo, nasib je aku tak bukak pintu, kuar, duk tgh jalan, hamek gambar....kalau bukan sbb takut kena sound ngan ayah aku, kemungkinan besar aku akan buat gitu dah, hehehe....jadik reporter kejap kan...ahaks...



masa aku kuar2kan kepala amek gambar tuh, aku rasa dapat bace apa yang bermain kat kepala driver2 yang tgk aksi aku nih...hahaha...lantak korangla, korg kutuk aku, aku dapat pahala, sbb aku tak kutuk pape korang, dan aku tak de pun nyusahkan korg sume...aku tak mintak pun korg senyum kan mase amek gmbar nih...hikhikhik....nasibla tak nmpak muka masing2...kalau tak, mesti masam mencuka je kan...heheheh...sabar brader sabar...jangan tensen2...kalau tensen jugak, jom dgr lagu...

mase duk bosan2 dlm kete, sekali era putar lagu, nash - pada syurga di wajahmu...huh...memang kami sume bantai karaoke senyap2 lah...nak je aku wat konsert free kat situ, tp segan ngan jelingan maut ayah aku...hakhakhak....org tgh tensen, jgn ditambah lagi kekusutan di hati...tau tau...kena ingat tu...



pas mengharungi jem tu, smpai lah kami ke penghujung jem...wahhhh...ada sinar kebahagiaan di situ...akhirnyaaaa....2 jam stuck dalam jem tuh...huh....sangat relief after traffic menjadi lancar pas tuh...

so, smpai2 kat tmpat dituju, dah azan maghrib dah pun, tgk surau cam penuh semacam je, kami pun decide la beli barang dulu, barang tak banyak mana pun beli, tp bil? hmmm...cecah ratus2 jugak...heran aku...barang sekarang ni makin mahal ke...tgk dlm troli, dua tiga ketul je, tp tu pun cecah ratus2...aih...ari ni, ayah aku belanja...muahahaha...

aku tak beli pape pun, sbb tatau nak beli pape...so, takpelah...tgk mak ngan adik aku je borong sakan...pas solat, kami gerak gi satu lagi kedai, kali ni, beli barang sekolah adik aku lak...tunggu dia pilih kasut, smbil aku pun try kasut jugak...itu W.A.J.I.B. namanya...hehehe

okeh, setel sume, jom gerak balik umah...

akulah gergasi dalam ini cermin, muahahaha


notakaki : makan wafel cokolat, mmm...nyum3...dah lama tak makan wafel...

2 comments:

Semarak Api said...

hehehe..tgk billboard model bertudung da tau da kt mane nihhh..sy pon mau pulang ke kg.nk merase musim bah..weeee~

therosputih said...

semarak api
model sume bertudung, wajib!!ko keje, mana boleh sesuke ati nak balik kampung, tunggu cuti krismas lah...hehehehe