Friday, December 24, 2010

contest saya fobia dengan dot dot dot

Views

hahaha..mula2 aku nak bantai gelak lu, sbb td duk jenjalan kat blog keluarga maya sekalian...pastu terpandang banner nih, huh...terbaik lah...i like the word FOBIA...hehehe..sblm aku melalut lbh byk, setel la dulu pe yang penganjur nak...

1. jadik follower dia --> check!!

2. buat entry psl contest nih --> ni entry aku la nih

3. tag kat 6 blogger lain
okeh, aku mau tag [sarah-rah-rah], [cik jannah], [izfanora], [deqlis], [maryana] and last sekali [blueberry cheese]


sume org ada fobia, dan aku tak terkecuali...sape yang kenal aku deeply, bukan setakat hai hai bai bai sama aku ek, dorg y kenal aku akan cakap aku ni bengong, sbb fobia tu fobia nih...aiseh...nak wat mcm mana...anugerah tuhan...ecewah...hakhakhak

nak tau apa yang aku fobia dan apa yang akan aku lakukan bila berhadapan ngan benda2 yang boleh memfobiakan aku?
*
*
*
*
*
*
1. lipas - jerit2 mcm jumpa antu
2. petir atau kilat atau guruh - menyorok bawah ketiak sesapa yang available, takpun nyorok bawah selimut
3. cicak - jerit2 jugak
4. ular - huh..geli...nnti aku akan buat gaya liuk lentok...heee...geli hokay...
5. kumbang aka beetle - jerit2 smpai ada org tolong selamatkan aku dari makhluk itu
6. air - takut lemas, sbb kecik2 mandi sungai, pastu tak timbul2 pas beberapa saat sbb sangkut kat akar pokok
7. ikan yang masih hidup - tolongla jgn suh aku pgg ikan tu, sbb nnti konpem aku akan jerit2 mcm org kena rasuk
8. maskot - aku tak suka maskot, even maskot tu comel sekali pun, maskot ribena pun aku tak leh pandang...huihhh...seram...nmpak maskot je, aku jerit2 suh selamatkan aku....
9. anjing - tatau kenapa, asal tgk anjing je, mulut aku mesti bising suh selamatkan aku dr anjing itu, walhal anjing itu tak buat pape pun kat aku, kalau takde org selamatkan jugak, aku akan jerit2 cakap tolong2 smpaila aku bebetul selamat, dan aku dah tak nampak dah anjing tuh
10. kelajuan - yang ni, kalau drive, aku bwk laju takpe, org lain bwk laju, aku dah cengcuak tahap gaban pastu buat muka lagi 1cm nak muntah

oit2...dah2...cukupla tuh 10 perkara yang aku cukup2 fobia, sebearnya byk lagi, nnti kang, malu ler aku, nnti korg persoal plak, betul ke ko ni manusia cik ain? yelah, byk sangat benda yang aku fobia, mcm mana aku nak survive? hehehe...satu persoalan yang cukup bagus....mcm mana ek??

kalau korg perasan dlm list kat atas, bape byk perkataan jerit2 yang korg leh detect? tettttt...lebih dari separuh angka list aku tuh...hihihihi...kesimpulan yang dapat aku buat adalah, aku mmg suka jerit2 bila aku dalam keadaan takut atau terasa ketakutan...

notakaki : sorila cik penganjur, gambor takde, sbb tgk gambo pun eden dah soram2, camno nak menulis nanti...

4 comments:

beeha ben said...

hah?? ade jugak kontest ni?? heee...

therosputih said...

beeha ben
skrg ni mcm2 kontest ada...jenuhla nak join, tambah2 kalu dah di-tag org...

sri juju said...

fobiaa dgn maskot ? hihi . :))

thanks join and all the best ;D

therosputih said...

sri juju
hah...jgn terkejut...i mmg fobia ngan maskot itu...

time kasih...

puh kanan puh kiri...menang lah aku...hehehe