Friday, December 31, 2010

hampir-hampir

Views
semalam, aku dah meraung dalam hati bagai nak rak dah sebab tetiba laptop susah senang bersama aku ni buat hal, tak nak idup...owh...aku dah ready kain putih dah gara-gara nak berkabung byk sangat influence cite hindustan ni laptop rosak...

sedih woo kalu laptop rosak, sbb laptop atau pc ni, lebih kepada jiwa kita dah, mcm2 ada dlm laptop ni kan, aku share ngan korang satu pepatah ni

nak kenal seseorang itu mcm mana, selongkarlah lptop atau pc dia

hah...pada sape yang dalam lptop tu simpan gambar2 tak elok, video2 tak elok, mcm mana? ha...jawab sendiri lah ye...nasihat aku, cepat2 la buang, erase, delete, sbb sume benda tu tak elok, buat hati kita makin itam je...

berbalik pada cerita asal, pasgi ni bangun, cepat2 amek laptop, peluk...pastu try on...hah...boleh? ya allah...ni mesti sebab aku semayang subuh tadi kan...hahaha...boleh ke mcm tu? hey...aku boleh je...syukur sesangat lptop ni tak rosak...byk gambar2 crochet, manik2 aku ada dlm ni, kalu ilang, jenuhla aku nak mencari balik...

notakaki :

ops...sebelum aku lupa...kenapa aku tulis ayat kat atas tu, sebab aku semayang subuh tu, ayat tu lah...aku ni suke set mind aku, setiap benda yang berlaku dlm idup kita berkait rapat ngan apa yang kita buat dlm idup kita...sbg contoh,

situasi satu
nak keluar, tunggu bus, mak aih...lama gile, lebih dari sejam...nnti mula ah aku relate ngan idup aku sebelum tu, aku ada buat salah apa eh smpai aku kena hukum mcm ni...

situasi dua
baru je sampai 5 minit kat stesen bus, bus yang ditunggu dah sampai, kejap je tunggu tadi kan, nnti mula ah aku cakap, ni mesti sbb aku buat baik tadi ni, sbb tu allah permudahkan idup aku...


see...itulah aku...boleh tak set mind gitu?

notakaki : ari ni entry pertama aku di 100penulis.com

9 comments:

Enh Ear said...

itu nama nya hukum karma... hahahaha...

white rose said...

akak slalu mcm tu...
tapi akak tak ngelabah, akak bukak ram & bateri, pastu pasang semula...

kalo tak ok gak, tggu sampai pagi esoknye baru on semula...

kalo tak ok gak, hantar g kedai je la...

therosputih said...

enhear
ni yang nak nyanyi lagu yang felix af pernah nyanyi dulu
"ini hukum karmaaaaaa"

white rose
bukak membukak ni tak bape nak reti la akak, bukak bateri tau lah...
kalu dah hantar kedai, jawabnya...baibai lah tu, nnti wat balik dr kedai, laptop kita dah jadi something yang new utk kita...dah tak biasa dah...

k_Own said...

betul betul kak ! mind set itu penting. hehe

therosputih said...

k_own
kau nih, betul2 aje...tp betul la kan...hehehe

100penulis said...

rosputih, offtopic+blogwalking express nih, cari tab 100penulis kat blog ni xjumpa..

just wanna wish u selamat tahun baru..

semoga 2011 membawa lebih kebahagiaan dan kejayaan utk awak :)

therosputih said...

100penulis
terima kasih...

rinz raime said...

bukan lah.. kdg2 dah solat subuh, dah buat baik dgn orang pun tp masih kena jugak benda2 gitu.. itu namanya ujian yg tuhan bagi..

therosputih said...

rinz raime
ujian oh ujian...thanks ler nyinggah dan mengomen...=p