Monday, April 22, 2013

gara-gara mengundi punya pasal

Views
orang sebok duk bercakap pasal mengundi kan, berkempen sana, berkempen sini, kutuk sana, kutuk sini aku pun nak cakap pasal mengundi jugak, but from the side of me...ecewah...speaking kau...

nak share status sorang kawan aku yang sama2 senget dengan aku 


alkisah...kawan aku ni akan balik ngundi hujung minggu depan...kawan satu sekolah masa ngajar kat bintulu...nak balik kampung kat semenanjung, takkan nak balik naik bus plak kan, jauh sama sekali nak drive jerr...transportation yang ada hanyalah kapal terebang taje hokayyy...nnti nak usulkam pada menteri pengangkutan baru, sediakan kapal laut plak utk balik semenanjung dari sabah sarawah nih...takpun, sediakan kapal selam...

harga tiket seperti yang ramai kawan aku cakap, sebelum diumumkan tarikh mengundi, harga tiket santai2 je, tak de pape pun yang pelik...taaapiiiii sebaik sahaja diumumkan bila nak mengundi, terus tiket tuh takdenya nak kuak2 dada, tapi naik bot laju terus naik regenya...cit...

moral of the story....nak balik kampung untuk mengundi aje dah korbankan sebulan gaji, pastu nak makan apa ari2 yang seterrusnya tuh...?

tu baru reveal cite pasal harga tiket untuk balik mengundi, belum lagi aku bebel bab2 harga tiket kalau nak balik kampung time cuti sekolah...huh...

nota kaki : duit gaji banyak dihabiskan untuk beli tiket flight, macam mana nak beli gelang mas patplohpat karat nih...miahahahaha



14 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

OMG!naik mendadak tue...baik tak yah balik lah..Boleh kumpul emas lapanplohnam kerat-kerat bhagi seploh :P :p :P

JaSSNaNi said...

sebelum mengundi mmg kena fikir macam2 sbb nak kena kira bajet balik kg tu kan.. sama la akak pun... walaupun nak balik 350km x 2 (pegi balik 700km.. ) makan masa gak tu.. nak tinggal anak kecil la.. mcm2 lagi.. bajet sape nak kasi? hmmmmmm

Deqla Manjew said...

ish..dorang ni amek kesempatan la pulak...huhuhu...kalo cam tu x yah blk mengundi la..haha.. bole lak gitu... ;p

Cik Puan Fadli said...

sian kek org sano yoo...cano nak blk ngundi tuhh..jwbnyo, ngundi dlm mimpi jolah...

otai87 said...

ko suh bul belikan yang patpuluhpat karat tu.. hehehehe

otai87 said...
This comment has been removed by the author.
therosputih said...

cik azlyzah
kalau tak balik pun, tak dapek jugak nak kumpul modal buat beli yang patplohpat karat tuh...nan hado aje...

therosputih said...

kak jassnani
errrrr....no komen...wakakaka...

therosputih said...

deqla manjew
bila tak balik, rasa macam tak best la plak...nak balik, cenggini cenggitu plak...adoiyainyapun...

therosputih said...

cik puan fadli
kalau mengundi macam afundi, dah lamo dah eden ngundi kek dalam mimpi jo...hahaha...

wah..lamo eih tak speaking nogori nih...

therosputih said...

otai87
wei...lama kau hilang, ingatkan dah ghaib, sekalik timbul balik daaa....

cik azLyzah⊙.☉ said...

eleeeeeeeeeeeeee....kalau ado pon namploh pat kerat tu bukan nya d pakai pon...kehkehkehhhh

Mimie Najib said...

hehe..sungguh pengorbanan pada ngara tu.. =)

JaSSNaNi said...

hari2 skrg dengar pasal lagu mengundi.. sampai fiyya pun suka skali bila dengar.. :D