Monday, April 29, 2013

tidur gaya alia

Views
kalau dah nama pun anak, buat lah apa gaya sekalipun, mama tetap cakap anak mama comel...itu adalah sindrom yang normal berlaku...

ramai cakap alia manja...hmmm...mama manja, anak pun manja...

gambar ni diambil last week kalau tak silap...kami duk berdua je kan, so...sunyi je...ngah nak tidurkan alia lepas mandikan dia bagai...

malam2 memang aku biasa pegang tangan dia sampai la aku yang tertidur alia tidur...dah terbiasa, kalau tak pegang dia, mesti aku yang takleh tidur...



sempat lagi tu senyum kat mama

notakaki : dah biasa tidur malam peluk alia

26 comments:

JaSSNaNi said...

alalalalala comel la alia...
mama ni tak nak enterprem banyak2 gambar alia.. auntie tak puas tengok muka alia yg comel tu..
sama cam akak.. berebut2 ngan asben nak pelok fiyya waktu tido... tapi akak lah always menang.. sbb akak susu badan kan fiyya... :) hehehhe

>> akak campur dengan susu formula.. hari tu sepatutnya tak campur... akak pam buat stok susu.. tapi atas nasihat doktor.. fiyya tak cukup zat besi.. yg mana fiyya kemungkinan besar kena tambah darah kalau darahnya still menurun.. so doktor suggestkan amik susu formula utk penambahan zat besi utk fiyya.. supaya sel darah fiyya boleh berkembang... akak ni thalasemia dik... sbb tu takde zat besi.. zat besor belaka..

therosputih said...

kak jassnani
ooo...baru ain tahu kalau sakit thalasemia ni macam mana...ada sorang kawan ari tu, dia kata dia thalasemia, tak sempat plak nak borak panjang pasal sakit ni...

JaSSNaNi said...

thalasemia ni penyakit kurang darah... weOls okeh.. cuma kena amik makanan yg boleh produce banyak darah merah dlm badan... tu je.. no supplement pun tak per.. weOls kuat.. :P tapi sindrom2 thalasemia ni.. mudah pucat, mudah letih.. tapi sangat tidak di sarankan utk mengandung... sbb tu waktu akak mengandung.. selalu kena pantau lebih... dan kena tambah darah juga bila tak dpt support darah utk badan sendiri mahupun anak dlm perut... sbb tu fiyya dlm kandungan akak, semua sel darah akak dia copy paste.. skrg ni doktor kata kemungkinan besar dia ada gens akak yg thalasemia tu... wait and see, 3hb ni result darah dia kuar.. harap2 okeh.. kalau below 7 *bacaan darahnya* kena tambah darah la fiyya nanti.. kesian pulak kecil2 camtu kena tambah darah kan.. biar mama yg tambah darah.. anak mama jangan.. kesiannnnnn

therosputih said...

kak jassnani
itulah...kalau tambah darah, hmmmm...doa2 biar fiyya takyah kena cucuk2...nnti hupdate eh result 3hb nnti...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alolololo...comei nye aliaaaaaa...muahhhh kat pp...kehkehkehhhh

JaSSNaNi said...

aah ain... nerves lak nak gi amik result dia nanti.. mmg berharap sangat supaya takde apa... doa2kan sama untuk fiyya ye... sian dia.. kecik lagi... kita yg besar ni pun kena cucuk leh fobia kan... ini kan budak kecik...

therosputih said...

cik azlyzah
hehe...mama dia taknak muah2 jugak ke..ekekekeke

therosputih said...

kak jassnani
hope takde pape, cean fiyya...

Deqla Manjew said...

alahaiii comelnye.. manis jek dia senyum...

therosputih said...

deqla manje
hihi,...tu belum mamanya senyum, mesti lagi manis kan...*muntah ijau

cik azLyzah⊙.☉ said...

Ellehhhhhhh...mama die pon tak nak kalah :P

JaSSNaNi said...

tu la... harap2nya kan.. fiyya kan sihat.. :)

therosputih said...

cik azlyzah
harus punyala...mana blh kalah...miahahaha

therosputih said...

kak jassnani
takpe kak, fiyya kan kuat...

cik azLyzah⊙.☉ said...

ciom kat ujung2 jari je,..tak bley lebey2..kehkehkeh

JaSSNaNi said...

insyaALLAh.. :)

Mimie Najib said...

comelnya alia.. redup je pndangan dia.. =)

ayut said...

alia kecik jer...alhamdulillah alia selamat keluar melihay dunia..moga trus membesar dgn sehat ye alia dan mama yerv :))

therosputih said...

cik azlyzah
takpe, tanda hormat gitu..hahaha

therosputih said...

kak nani
esok dah 3hb...owh...cuak2...

therosputih said...

mimie
pandangan orang takdak dosa memang gitu...*insaf

therosputih said...

ayut
time kasih auntieayut...

Intan Akma said...

kalau bukan parent nya yg puji sapa lagi ye tak..hehe..saya pon mengalami sindrom yang sama

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

nk peluk jugak ah alia ni........senyum je manjang :)

mawar berduri said...

comel ar alia nie..kalau dekat2 sini kompom dah kena cubit pipi nie..

Tampawan said...

comelnyaa aliaa