Sunday, April 28, 2013

menduga kemahiran

Views
korang perasan tak beberapa jam yang lepas, aku asik publish the same entry again and again? huh...mintak maap la banyak-banyak sebab kebongekan kelemahan aku sendiri, takdak kaitan ngan sesape yang asih hidup mahupun yang tolah piuussss...naik atas sana...

actually, aku baru nak belajar hupdate blog menggunakan ipad...sebelum ni pernah hupdate, tapi guna safari which is lebih kurang sama kalau hupdate pakai laptop cuma tak leh nak hupload picture...adeh...sangat tak best bila entry sahaja, tanpa picture kan...

so, ari tu...dengan tak sengajanya aku, telah install apps blogger...dan mencobalah aku untuk hupdate pakai benda alah ni....kali ni, yesss....boleh hupdate enrty bersama picture, cuma aku tak tau macam mana nak adjust itu gambar supaya berada kat tempat yang aku nak...sume picture tuh, kalau upload...duk kat bahagian bawah entry...takpelah, janji dapat upload picture kan...

picture dah boleh upload...cuma nak adjust itu kaler word, size word, dan strike tuh...perghhh....takde button-button nak klik tukar sume tuh, sume nak kena buat sendiri pakai coding dia...what?? coding?? huh...lemah semangat aku beb belajar benda alah nih...even silap letak .. pun dah tak jadik...

hihihi...see...entry nih...aku berjaya jugak hupdate satu entry dengan adanya sume-sume benda kat atas tu dengan hanya sekali publish...walaupun kematu jari duk taptap taip dia punya coding

notakaki : budak baru nak belajar...pasni senang la sket nak hupdate blog di mana-mana saja...hehehe


16 comments:

JaSSNaNi said...

baru baru belajar mmg camtu ain.. mula2 je kan.. lepas ni sure teror skali.. :) akak belum dan masih tak nak apdet apa2 CODDING... hahahahah.. kang hilang semua tak pasal2 pening pale.. kutu mati.. hahahaha

therosputih said...

kak jassnani
ala...ain pun tak pandai jugak ni, buntang mata bace coding nya...fail jugak akhirnya...ceh...

JaSSNaNi said...

pelan2 kayuh... tak pun take a rest dulu.. lepas tu setting balik baik2.. akak pernah jadi camni bila tukar wallpaper.. ape tu panggil? template baru.. terus takot nak ubah apa2.. cuma skrg akak main dengan background je kalau nak tukar apa... background tak kacau setting..

therosputih said...

kak jassnani
tunggu tenet laju br berani nak touch up blk, biar je lah dulu mcm ni...hahaha...padan muka sendirik...

JaSSNaNi said...

sabor jer ler... aduyaiiii... nanti internet laju buat ye...

therosputih said...

kak jassnani
bila la tenet nak lau selaju2 nya...suka duk opis, sbb tenet kat opis laju...heheheh

Deqla Manjew said...

deqla paling x suka main ngan coding..bole biul kepala hotak nih...kehkeh

therosputih said...

deqla manjew
alaa...ain pun tak pandai jugak ni, cuba jaya je...hampeh je rasa diri ni...

cik azLyzah⊙.☉ said...

tepuk tangan...yeyeyeyyeeee...hohoho...yang cik ne masih tak reti2 lagik nak hupdate kat hp....tak pe...banyak tuto kat guggle..ain guggle jeeee

JaSSNaNi said...

betulx3.. akak pun selalu wat apdet apa2 kat opis.. sbb kat umah cuma utk fb dan anak2 main game je.. tak bape laju..

ayut said...

wow!guna ipad....!hihihi.. :)

therosputih said...

cik azlyzah
kena belajar tu, supaya senang nak hupdate kat mana2 pun...

therosputih said...

kak nani
bestla, duk opis ada komputer sendiri...syiok...

therosputih said...

ayut
alaaa...janganla cakap gitu...hihi...i malu...

mawar berduri said...

slow2 jer..lama2 ok lah tu..

Tampawan said...

perasan jugak hehe tapi diamkan ajelaaa