Monday, November 29, 2010

25 perkara tentang aku

Views
mukadimah
aku telah di-tag oleh bukan adik sebenar, cik nurul zaty, mesra mesra ke??? hehehehe membiasakan dirinya zaty sahaja, di mana aku bertanggungjawab sepenuhnya memberi kerjasama dalam menyenaraikan 25 perkara, impian atau apa2 sahaja yang aku rasa sesuai untuk dikongsi bersama dengan pembaca sekalian...terimalah...ecewah...mcm nak buat persembahan nyanyian ajer...wakakaka


25 perkara tentang aku yang tak semestinya benar2 belaka

1. aku jelas dan nyata seorang perempuan

2. sangat suka menulis, membaca, dan merapu

3. seorang petani farmville yang berjaya

4. sukakan aktiviti kebudayaan seperti menari, menyanyi, bermain alat muzik, berlakon

5. suka menjahit dan mengait

6. teringin nak belajar menenun kain songket

7. teringin nak belajar menari inang dan mak yong

8. peminat setia jamal abdillah, salem dan m nasir

9. seorang yang sensitip mcm teritip

10. tak suka serangga, geli2, boleh tgk but no body contact!!!

11. suka menamakan objek2 di sekeliling ku seperti henset, laptop dan sebagainya

12. sangat sensitif cerewet bab makan

13. minat gile cite hindustan smpai boleh cakap bahasa urdu tanpa perlu ke kelas bahasa urdu tp tu sume dulu...skang ni cite hindustan...aduhhh...kok bisa berdarah idung nih...

14. tak suka tgk wayang sorg2 sbb penakut, tgk alice in wonderland pun menggigil2 seram...apa ke hel??

15. sangat menghayati keindahan dan kelembutan bahasa

16. takut ngan maskot

17. suka lagu willy wonka sebab lagu tu sangat comel

18. kalau drive, aku bawak laju takpe, tp kalau org bawak laju, aku jadik tak keruan, takut

19. takut pada ketinggian

20. gilakan semua jenis kasut tumit tinggi, makin tinggi makin menggiurkan, makin tajam tumit, makin suka

21. suka pakai eyeliner tebal2

22. kalau tensen nangis, nak marah nangis, sedih laaagilah nangis, pendek kata, saya suka nangis

23. makanan peberet time sahur, nasi putih + telur mata + kicap = makan nasi tambah2

24. sukakan aktiviti kesenian seperti mengubah hantaran perkahwinan, mengubah bunga, menghias bilik pengantin, dan ohhh...apa sahaja yang boleh dihias

25. sekali pandang, org akan cakap "dia ni sombong la, tak layan org" tp bila dua kali pandang, org akan cakap, "kau ni sengal la" --> ayat biasa yang aku selalu dengar

26. eh eh...dah cukup 25 dah? hmmm...nak tambah lagi...tp takpelah, org mintak 25 je, takkan tak pandai mengira kot, ni dah masuk 26 dah ni, takpe2...no 26 reject!!!!


hah...dek non oit...akak dah setel dah ni...hahaha...sori la ye lambat plak menjawab soklan tag anda nih...papehal, thanks a lot sbb sudi tag akak nih...

notakaki : enjoy jugak jawab soalan yang di-tag orang ni eh...hahaha...

5 comments:

white rose said...

weeiii, akak pun suke tengok cite The Charlie and the Chocolate Factory...

best betul cite tu...
tengok berkali2, xjemu langsung...
hahahaha...

ummu said...

salam
akak pun kalau orang mula2 jumpa
selalunya akan ingat akak sombong,:)

Nurul Zaty said...

hehe..yeayy

akak akak ros wat jugak kn..
tq~~

sama la kite..kte pon pnakot
and suka nanges2 jugak~

nah ros putih sekuntum~hehe

~~~~~~@

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka suka no9
add cempaka juga ye ros putih

therosputih said...

white rose
best kan cite charlie and the choclate factory tuh? hehehe...mmg kita ni kembar lah...hehehehe

ummu
karang kalau buat sume orgfirst time tgk kita, terus jatuh hati kang susah jugak...hehehe...ok lah tu kan, first time tgk combong, 2,3 kali tgk, hmmm...tangkap mashuk terus...

nurul zaty
hah...suke lah tuh akak dah jawab eh...hehehe..sesekali layan permintaan org best jugak kan...siap bg bunga lagi tuh...bunga betul bila lagi nak bagi...ekekeke

cempaka r.minta
no 9 yer? hehehe...spesis teritip jugak nih...hahaha...okeh...i add u jugak...=)