Monday, November 15, 2010

kempen tambah berat badan

Views
ari tu, masa sebok2 nak konvo, ramai yang tegur ttg keadaan fizikal aku, tentang berat aku...aku sendiri sebenarnya terus terang, tak perasan pun perubahan fizikal aku...ramai yang cakap,

"ain, kau ok ke?"

"asal kau semakin kurus eh"

aku kemain lagi buat muka pelik, sbb aku tak perasan semua tuh...boleh percaya tak....percayalah cakap aku...kemain lagi tensen aku bila sume org nak tegur pasal berat aku...dalam ati, takpe2...nnti aku lancarkan kempen tambah berat badan....

selepas berapa lama dah ek...hmmm...hampir sebulan dahla kempen tuh aku jalankan...sebenarnya, kalau ikut kiraan yang betul, it takes only 3 weeks which is equal to 21 days for me to upgrade my weight...

dan, keputusan terkini adalah....

aku dah berjaya menaikkan berat badan sebanyak 7kilo dgn jayanya...hahaha...bangga aku bangga...pasni, sape y jumpa aku, janganla tegur, asal kau nampak berisi sekarang ni...hah...memang pastu aku diet, siaplah...

dan sekarang, aku hanya perlukan lagi 4 atau 5 kilo untuk kembali ke berat asal mase time2 zaman belajar dulu...tp skrg ni, aku dah rasa sedikit selesa dah ngan keadaan diri, compared ngan before nih...hoho...baguslah tu kan...kiranya okaylah tu, dah berjaya tambah berat badan...selera makan dah pulih, malah berganda2...no wonder la berat naik kan...hehehe

notakaki : gumbira, matlamat utama kempen berjaya dicapai

2 comments:

Semarak Api said...

slm.juz drop by here. folo u :)

hah?within 21days da ble upgrade brt?cane buat tu?mkn ape?haha.tp best aa..org len wisau ngn brt yg asek duk naek je..sonok jd org kurus.huhu..

therosputih said...

thanks yer cik semarak api...

jadi kurus pun susah, jadi gemuk pun susah...pendek kata, nak jadi sedang2 pun susah...

nak tmbah berat, senang je...makan makan dan makan...tp makesure, balance diet...kang dapat penyakit lain, susah...