Saturday, November 27, 2010

dalam rawatan

Views
hari tu kan, aku ada cite yang aku sakit teruk tu kan...aku sbnrnya tak gi check kat sepital besar pun, sbb apa? sbb aku tau aku mcm mana, lgpun, this is not the first time aku jadik mcm tu, so, berdasarkan pengalaman aku, i will be fine...

tapi my sis, dia berkeras jgk suh aku carik alternative way on how to find the best way to cure me....hmmm...kalu ikutkan aku, tobat aku dah taknak jumpa2 doktor nih, sbb dulu, pernah aku beriya check, sekali sume ujian negative, dan semua itu berlangsung bukannya 2,3 ari, i have to live with all the negative result for couple of years, and i'm tired of it...seriously, sbb tu lah skrg ni, aku sangat la tak suka pegi klinik, jumpa doktor, penat dah nak dgr kata2 doktor tu, bukan nak cakap something new, but the same thing...ohh...penat aku penat...sbb tu, aku amek keputusan drastik, i quit!! no more testing, no more blood ckeck up, no more appointments...hahaha...dan aku bangga buat mcm tu...padan muka doktor aku...smpai ari ni, aku tak rasa menyesal lagik...tp tataulah, upcoming days nih mcm mana kan...takpelah, sume tu aku anggap ujian allah pada hamba dia yang kuat...hiyarghhh...aku kena kuat...!!

so, skrg ni, i'm free from any drugs...dah bertahun aku tak amek chemical supplements...agaknya sbb tu kot badan aku lemah, asyik tak sihat je?? hmmmm....maybe...

apa aku nak share adalah, aku skrg ni tgh try perubatan homeopati...baru couple of days guna aku dah tak tahan ngan kesan yang aku alami pas amek ubatnya...huh...sangat menderita hokeh...smpai satu tahap aku rasa, betul ke ubat ni penawar? ke ubat penyeksaan namanya...hahaha...gila psiko kan...paranoid!!!

ni lah obat aku

semuga aku kuat nak habiskan stok ubat ini...haih...lemah semangat aku kena makan ubat je keje...tak suke!!!

notakaki : hai obat hai obat mari makan obat

2 comments:

Cik Ya-Alif-Nun said...

slmt berjuang dgn penyakit ain..
(tp aku xtau pon ko sakit ape ni)
aku pon benci kne blood test...
suke2 je doc nk amek drh aku wt test itu ini...
tp xde pape pon...
(doc suspect aku tyroid n tibi)

therosputih said...

cik ya alif nun
selamat2 berjuang utk aku...hiyarghhh!!! aku sakit apa? hmmmm...

amek darah? aku suke tgk jarum tu masuk dlm tangan aku smpai pernah sorg nurse ni sound aku suh pandang tmpat lain, dia cuak ah tu aku duk tenung je jarum dia...