Wednesday, November 17, 2010

sakit

Views
arghh...ujian sungguh hari ini...semalam, mati2 rasa seronok sebab hari ni dapat beraya dengan aman...tapi, mcm biasa, mesti ada something yang kita tak expect to be happen...tapi takpe, aku anggap sume ni sekadar ujian dari si dia...dia tahu aku kuat, sbb tu dia uji...

pagi2 lagi, aku bangun, kepala rasa sangat berat...aku dah cuak dah...oh no...takkan aku demam lagi...amek tangan sendiri, rasa kepala, ohooo...panas...check lagi kat area leher, hmmm...panas...maka dengan ini, sahla aku demam...

cepat2 pegi toilet, nak mandi...sebelum gosok gigi, check tekak dengan cara tgk kahak...hmmm....ada sedikit darah...tekak luka kot...mandi mcm biasa...

smpai tgh hari, badan masih panas, tp boleh lagi buat aktiviti mcm biasa....tp bila petang, aku muntah teruk...dan kali ni, muntah bersama lendir2 merah...aku tau tu apa...darah lagi...laju kepala otak aku teringat kat arwah nenek...arwah meninggal sbb batuk berdarah...mungkinkah aku pun akan ikut jejak yang sama..? kematian berdarah...?

lepas muntah, sangat lemah, nak rehat, tp terasa sesuatu mengalir laju...hidung berdarah...baguslah...semua nak berdarah kan...yelah, hari ni kan hari 'pertumpahan darah' sedunia...baguslah tu...aku nak rehat...

right now, aku rasa sangat lemah, tp saje kuatkan semangat, aku tau aku kuat, bangun, buat keje mcm biasa ikut apa y aku terdaya...makan, minum...life must go on kan...so, continue with my life...tp aku dapat rasa, kesakitan yang amat2 dalam perut...mesti sbb aku muntah tadi...takpelah...as long as aku masih mampu senyum, pastu cakap aku tau aku kuat, means that, aku masih kuat....dan aku masih sihat...aku perlukan senyuman untuk hidup, maka aku akan terus senyum...smileee...

notakaki : walaupun sakit itu memang sakit, aku tau aku kuat...dan aku masih kuat...see...aku masih boleh menulis aka menaip di sini...

2 comments:

armouris said...

info tentang hidung berdarah di SIHAT SELALU - Hidung Berdarah

therosputih said...

amouris
thanks for sharing